ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Ekim 2022 10:00

BBP Lideri Destici’den Erzurum’a indirim talebi

BBP Lideri Destici’den Erzurum’a indirim talebi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında doğalgaz tüketimi için sübvanse uygulaması istedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğalgaz desteği herkese verilmez, ihtiyacı olana verilir. Şimdi Mersin’le Erzurum’daki doğalgaz tüketimi aynı şey mi?” diye sordu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında doğalgaz tüketimi için sübvanse uygulaması istedi. Konuşmasında Mersin ve Erzurum örmeği veren Genel Başkan Destici, “Mersin’de kış aylarında en fazla iki ay doğalgaz kullanırsınız o da sürekli olmaz. Ama Erzurum öyle değil ki, yılın 8 ayında doğalgaz kullanımı mevcut. İkisi aynı şey değil ki! Mersin’deki vatandaş aylık tüketimi için belki 500 lira ödeyecek ama Erzurum’daki vatandaşın faturası en az bin lira olacak ve bu parayı 8 ay ödeyecek. Mersin’de kış mevsimi boyunca bin lira ödemekle Erzurum’da kış boyunca 8 bin-10 bin lira ödemek aynı şey olamaz!” diye konuştu.

 

ZENGİNİ NİYE DESTEKLİYORSUNUZ?

Devletin doğalgazı herkes için sübvanse ettiğinin altını çizen BBP Genel Başkanı Destici, “Şu anda devlet doğalgazı sübvanse ediyor, bu doğru. Ama bundan herkes faydalanıyor. Yani Erzurum’daki fakir vatandaş için de, Mersin ya da bir başka şehirdeki zengin vatandaş için de aynı sübvansiyon geçerli. İyi tamam da, zengini niye destekliyorsun kardeşim? Zengin zaten ödeme gücüne sahip. Kaldı ki, burada mesele zengin-fakir meselesi de değil. Burada mesele doğalgaz tüketiminin illere ve bölgelere göre değişen maliyet meselesidir.  İşte biz diyoruz ki, Erzurum’daki doğalgaz tüketimi desteklensin, doğalgaz indirimi yapılacaksa Erzurum’a yapılsın. Bunun adı pozitif ayrımcılıktır ve bu mutlaka yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

KANUN TEKLİFİ HAZIRLANACAK

BBP Genel Başkanı Destici’nin bu çağrısı Erzurum kamuoyunda büyük memnuniyet uyandırırken, BBP’nin bu konuyu TBMM gündemine de taşıyacağı öğrenildi. Erzurum’da doğalgaz tüketiminin indirimli yapılması için kanun teklifi hazırlığında olduğu öğrenilen BBP kurmaylarının bu hususta önümüzdeki günlerde harekete geçecekleri bildirildi.