Bekleyelim bakalım

Altılı masanın adayı 13 Şubat’ta belli olacakmış. Öyle diyorlar, öyle dediler, 13 Şubat’a kadar da öyle diyecekler. Sonra da bir bakmışsınız, yol haritası belirledik der ve daha ileri bir tarihi işaret ederler. 
Bunların hikayesi de bitmez, tiyatrosu da bitmez nasılsa. Daha kendi aralarında bile konsensüs oluşturmasını başaramamış olan masa tayfası, kuvvetle muhtemel de Kemal Kılıçdaroğlu’nu gösterecek. Tabi bu da malumun ilamı olacak. Hal böyle iken Ekrem İmamoğlu bile birlikte masa da avucunu yalamış olacak. Bir kısım seçmen diyecek ki, biz bunu istemiyor, İmamoğlunu istiyorduk. Bir kısmı diyecek ki, biz Mansur’cuyduk. Bir kısmı diyecek ki, bu isimlerin dışında birini bekliyorduk. Kısacası kimi gösterirse göstersin masa ve tayfası seçmeni bir türlü memnun edemeyecek. 
Bu arada yeni bir beklenti de, HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi ile ilgili. Büyük ihtimalle bu iki parti de seçimlere Cumhur İttifakı ile birlikte girecek. Fatih Erbakan bence Türk siyasetine kazandırılması gereken bir isim. Kafası çalışan bir kimlik, dolayısıyla AK Pari, MHP öncülüğünde oluşan Cumhur İttifakı içerisinde kesinlikle yer almalı ve farkını ortaya koymalıdır. Hem belli olmaz, böyle bir birliktelik ileride Refah’a farklı bir ivme de kazandırabilir. Sonuçta aynı kökten ve kaynaktan gelmiş isimler. Kalkıp da CHP ile ittifak edecek halleri yok ya. 
Sözün kısası makbuldür, bekleyelim bakalım altılı masa tayfası milletin karşısına 13 şubatta neyle çıkacak.