Bekleyelim ve gülelim…

Memleket Partisi’nin Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçimlerde İstanbul’da CHP’nin adayı olan Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı vermiş. 
Ben bunu duyar duymaz şunu dedim: “Gel Muharrem! Git Muharrem!” 
Ekrem İmamoğlu kim bilir nasıl seviniyordur şimdi, yarın bir gün sokaklara çıkıp meşhur Muharrem İnce dansını yaparsa hiç şaşırmam. 
Şaka bir yana şu siyaset çok garip bir şey; genellikle duruş olmuyor örneğin; herkes menfaatine, kendi çıkarına ve çevirdiği çarka göre hareket ediyor. 
Şimdi Muharrem İnce’ye şunu demek lazım ki, Muharrem Bey, siz kendinize hangi aynada bakıyorsunuz acaba? 
Bugün seçim olsa ve siz de o seçime giren partiler arasında bulunsanız, acaba ne kadar oy alırsınız, hiç düşündünüz mü? Değil İmamoğlu’na destek vermek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına siz bile aday olsanız, ancak eşinizin dostunuzun oyunu alırsınız. 
Galiba siz zannediyorsunuz ki, arkanızda büyük bir destek ya da rüzgar var. O günler geçti Muharrem Bey, geçti… 
Siz artık siyaseten bir mevtasınız, bunu bilesiniz.  
Hadi Muharrem Bey’i bir kenara bıraktım; Ekrem İmamoğlu’na ya ne demeli? Sanırsınız Avrupa Birliği’nin desteğini arkasına almış garibim. 
Neyse lafı uzatmaya, eğip ve bükmeye gerek yok. 
Belli ki bu yerel seçimlerde de yine gülmekten karnımıza ağrılar girecek. Yani tamam yenilen bir pehlivan güreşe doymaz ama bu CHP ve CHP’den kopanların haline de gülmemek olmaz şimdi. 
Bekleyelim, görelim ve hep birlikte gülelim.