Yerel Haber Girişi : 15 Ocak 2022 12:58

Belediyelerde sözleşme sevinci

Belediyelerde sözleşme sevinci
Belediyelerde sözleşme sevinci

Erzurum’daki belediyelerde çalışan kadrolu işçilerin toplu sözleşmeleri birer birer imza altına alınıyor. Hak-İş Erzurum İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Şahin Girmenç ve yönetiminin sözleşme süreçlerinde sergilediği sıra dışı performans, sendika üyesi çalışanları memnun ederken, son olarak Oltu, Olur ve Aşkale’de de sözleşme için imzalar atıldı. Şube Başkanı Şahin Girmenç, “2 yıllık toplu sözleşmelerimiz işçi kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun” diyerek, Hizmet-İş olarak hak ve hakkaniyet ölçüsünde mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Başkan Girmenç, işçilerin mağdur olmaması ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, bu gayretten hiçbir zaman taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

 

İLÇE BELEDİYELERİNDE İMZA

Hizmet-İş Sendikası ile belediyeler arasındaki toplu iş sözleşmeleri Oltu, Olur ve Aşkale’de imza altına alındı. Oltu Belediyesi’ndeki imza törenine Belediye Başkanı Necmettin Taşçı ile sendika temsilcisi de hazır bulundu. Başkan Girmenç’le birlikte sözleşmeyi imzalayan Başkan Taşçı, yeni toplu iş sözleşme döneminin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Hizmet-İş Sendikası’nın bir sonraki sözleşme durağı ise, Aşkale oldu. Başkan Ahmet Yaptırmış’la birlikte iki yıllık toplu iş sözleşmesini imzalayan Girmenç, daha sonra kurmaylarıyla birlikte imza töreni için Olur Belediyesi’ne gitti. Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan’la bir araya gelen Girmenç, burada da iki yıllık sözleşme imzalarken, uzlaşılan rakamlar işçilerde büyük memnuniyet uyandırdı.

İŞÇİLERDEN GİRMENÇ’E TEŞEKKÜR

Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube yönetimine teşekkür eden sendikalı işçiler ise, Başkan Şahin Girmenç’in gayretini takdir ettiklerini belirterek, “Başkanımız haklarımız adına örnek bir mücadele sergiledi. Gayretinden dolayı kendisine ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Yeni dönem hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” dediler.