ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Ağustos 2022 14:10

Belediyelerde sözleşme sevinci

Belediyelerde sözleşme sevinci
Erzurum’daki belediyelerde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleri tamamlandı.

Erzurum’daki belediyelerde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleri tamamlandı. Büyükşehir, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye belediyelerinde çalışan işçilerin maaşları istedikleri oranda arttırırken, süreçte gelen taraf ise çalışanlar oldu. Bir süredir devam eden görüşmelerin Ağustos ayına sarkması nedeniyle tedirgin olan işçiler, sözleşme görüşmelerinin uzlaşmayla sonuçlanması karşısında büyük mutluluk yaşarken, arabulucu ve grev gibi formüller de ortadan kalkmış oldu. Tarafların anlaşmasıyla birlikte sevinçten adeta havalara uçan işçiler, yeni dönemde maaşlarına yansıyacak olan artışla rahat bir nefes almış olacak. İşçilerin zamlı maaşları 1 Ağustos tarihi itibariyle hesaplarına yatacak. İşçiler ayrıca ikramiye alacaklarını da kurumlarından zamanında almış olacak.

 

İŞÇİLERDEN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Belediye çalışanları, sözleşme sürecinin netlik kazanmasında büyük rol oynayan ve işçiden yana tavır sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden çalışanlar, yanı sıra merkez ilçe belediye başkanlarının da aynı hassasiyeti gösterdiklerini dile getirerek, “Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yükselen enflasyon karşısında bizleri ezdirmediler ve maaşlarımızda hatırı sayılır düzeyde bir artış yaptılar. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in belirleyici tavrı, sözleşmelerin olumlu sonuçlanmasında etkili olmuştur. Kendisine ve sendikamızın tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dediler.

 

ÇALIŞANLARA MESAJ VERDİLER

Öte yandan Başkan  Mehmet Sekmen de, çalışanlarına yönelik olarak paylaştığı mesajında, zamlı maaşların şimdiden hayırlı olması dileklerinde bulundu. Sekmen gibi merkez ilçe belediye başkanları da, sözleşme süreciyle ilgili olarak çalışanlara verdikleri mesajlarda, maaş artışları için tüm şartların zorlandığına dikkat çektiler.