Yerel Haber Girişi : 05 Ocak 2022 12:25

Belediyelerin karla mücadele sevinci

Belediyelerin karla mücadele sevinci

Aralık ayının mevsim normallerinin altında seyretmesi ve beklenen yağışların düşmemesi, en çok da belediyeleri sevindirdi. İklimsel değişimler sebebiyle kar yağışının son iki yıldır yetersiz kaldığı Erzurum’da, tarımsal üretim için büyük sorun teşkil eden bu durum, karla mücadele çalışmaları yürüten belediyeler için de tasarruf vesilesi oldu. Erzurum’daki belediyeler, karla mücadele için ayrılan bütçenin ellerinde kalacak olmasına sevinirken, kırsalda yürütülen çalışmaların mali yükünü ise, tek başına Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Merkez ilçe belediyelerinin geçtiğimiz yıla göre neredeyse hiç karla mücadele masrafı yapmadığı Erzurum’da, merkezdeki ana arterlerin gereğini ise, yine Büyükşehir Belediyesi yaptı.

 

MERKEZ İLÇELERDE DURUM

Nüfusun yoğun olduğu Yakutiye ve Palandöken gibi ilçelerde geçtiğimiz günlerde yağan karın maliyeti çok fazla olmadı. Her iki belediyede de karla mücadele çalışmaları yürütülürken, bu yıl yapılan çalışmalar, geçmiş yıllardaki çalışmaların yanından bile geçemedi. Ekiplerin sadece belli başlı arterlerde yürüttükleri karla mücadele çalışmaları anında sonuçlandırılırken, birkaç gün içerisinde eriyen karın belediyelere de pek fazla bir külfeti olmadı. Erzurum merkez Yakutiye ve Palandöken’de durum böyle iken, karın neredeyse hiç yağmadığı Aziziye ise, yüzlerin en çok güldüğü ilçe oldu. Dadaşkent ve Ilıca’dan oluşan ilçe, şehir merkezine göre çok daha az miktarda kar yağışı alırken, yağar yağmaz eriyen kar sebebiyle ekiplere ise zaten fazla bir iş düşmedi.

 

METEOROLOJİ: BU HAFTA KAR YOK!

Öte yandan Meteoroloji tahminlerine göre; Erzurum’da bu hafta sonuna kadar kar yağışı beklenmiyor. Çarşamba günü havanın parçalı bulutlu olacağı Erzurum’da, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise gökyüzü açık ve güneşli olacak. Hava sıcaklıklarının da yine mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği Erzurum’da, bir sonraki hafta kar yağışı beklenip beklenmediği ise henüz açıklanmadı.