ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Ekim 2022 09:32

Beyaz Reform’a tam destek

Beyaz Reform’a tam destek
Sağlıkta mesai sonrası isteğe bağlı hasta kabul uygulaması, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, Erzurum’da da büyük bir memnuniyet uyandırdı.

Sağlıkta mesai sonrası isteğe bağlı hasta kabul uygulaması, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, Erzurum’da da büyük bir memnuniyet uyandırdı. Pazartesi günü itibariyle başlayan uygulama ile hekimlerin de rızası olmak kaydıyla mesai sonrası için hasta kabulü gerçekleştirilebiliyor. Bu uygulamayla eşzamanlı olarak yürütülen yedek hasta reformu da, yine vatandaşların sağlık hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilmeleri noktasında atılmış önemli bir adım olacak. Erzurum’da Şehir Hastanesi, Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin de dahil edildiği uygulama kapsamında vatandaşlar mesai sonrasında da hastanelere gidebilecek. İsteğe bağlı olduğu için mesai sonrası hasta kabul uygulamasında hekimlere ekstradan bir yük teşkil edilmemiş olunacak. İlaveten söz konusu uygulamaya dahil edilmeleri için hekimler çeşitli kazanım fırsatlarıyla teşvik edilecek.

 

KİMSE KİMSEYİ ZORLAMIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Beyaz Reform” diyerek açıkladığı yeni uygulamaya Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere çeşitli kesimlerce getirilen eleştirilere Erzurum’dan da tepkiler oluştu. Sosyal medyada uygulamayı eleştiren kesimleri insaflı olmaya çağıran Dadaşlar, “Burada kimse doktorlara bir zorlama yapmıyor, bu sonuçta isteğe bağlı bir sistem. İsteyen hekim uygular, istemeyen uygulamaz. Zaten devlet bu işi teşvikle yapıyor. Mesai sonrasında hasta kabul edilen hekimler ayrı kazanımlar elde ediyor, hasta kabul etmeyenler için de kimse neden kabul etmedin diye sormuyor. Bu eleştiriler çok yersiz ve asıl amacı da sağlık hizmetlerindeki çeşitliliğe engel olmaktır” dediler.

 

DADAŞLARDAN TEŞEKKÜR 

Erzurum’da bu uygulamaya dahil olarak mesai sonrasında hasta kabul eden hastane ve doktorlara teşekkür eden Dadaşlar, yedek hasta uygulamasının da yine örnek bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Randevu alıp muayene gelmeyen hastalar yüzünden hastanelerde beklemeler ve kayıp zamanlar oluyordu. Şimdi bu uygulamayla randevusuna gelmeyen hastaların yerine yedek hastalar alınacak. Bu da sistemdeki boşlukları doldurmuş olacak. Sağlık Bakanımıza ve Sağlık İl Müdürümüze, hastanelerimize ve hekimlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştular.