Yerel Haber Girişi : 16 Mart 2022 10:53

Bir DEMET tiyatro

Bir DEMET tiyatro

Kadın Doğum Uzmanı Demet Say Kömeç’in Erzurum ve Erzurumlu kadınlarla ilgili olarak sarf ettiği cümleler, tepkilerin ardından özür açıklaması getirdi.

Kadın Doğum Uzmanı Demet Say Kömeç’in Erzurum ve Erzurumlu kadınlarla ilgili olarak sarf ettiği cümleler, tepkilerin ardından özür açıklaması getirdi. Dr. Demet Say Kömeç, bir televizyon programında Erzurum hakkında dile getirdiği görüşlerinin, yayın heyecanına verilmesini isteyerek özür diledi. Kömeç’in bu gerekçeli açıklaması Erzurum kamuoyu tarafından “komik” bulunurken, Dadaşların buna tepkisi ise, hayli anlamlı oldu. Sosyal medyada görüşlerini dile getiren Erzurumlu kullanıcılar, Demet Say Kömeç’in heyecandan söylediğini ifade ettiği cümlelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Madem bu işler bu kadar kolay, hepimiz istediğimiz şeyleri konuşalım, yazalım, çizelim, sonrasında da ‘heyecanlandık’ diyerek, işin içinden çıkalım” ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK BİR VEFASIZLIK ÖRNEĞİ
Dr. Demet Say Kömeç’in Erzurumlu kadınların baskı altında yaşadığını ve Erzurum’u özgürlüklerin kısıtlandığı bir şehir olarak lanse ettiğini dile getiren Erzurumlu vatandaşlar, “Yani bir insan ne kadar heyecanlanırsa heyecanlansın, hangi yayına çıkarsa çıksın, yıllarca görev yaptığı, mesleki itibar ve ticari kazanç sağladığı bir şehre bu denli vefasızlık edemez. Demet Say Kömeç Hanımefendi’yi bu kadar heyecanlandıran neydi ki, yaptığı Erzurum tarifiyle herkesi şaşırttı? Madem doktor hanım heyecanlanınca ağzından çıkanı kulağı duymuyor, mümkünse hiçbir yayına çıkmasın, hiçbir platformda Erzurum’la ilgili konuşmasın, Erzurum’u anlatmasın, Erzurum insanı, Erzurum erkeği ve Erzurum kadını hakkında mümkünse yorum yapmasın!” diye konuştular.

ERZURUM’U KIRANLAR, ÜZENLER, İNCİTENLER…
Aynı zamanda Erzurum’daki tek özel hastanenin sahibi de olan Demet Say Kömeç’in Erzurum’u kıranlar, üzenler ve incitenler kervanına eklendiğini ve öne sürdüğü gerekçenin de çok komik olduğunu dile getiren Dadaşlar, “Biz anlayacağımızı anladık, duyacağımızı duyduk ve kendi kendimize kanaat de getirdik. Demet Say Kömeç’in ismini her duyuşumuzda bundan böyle aklımıza kırılmışlık ve incinmişlik gelecek” dediler.