ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Temmuz 2023 11:27

Bir tepki de Karaca’dan

Bir tepki de Karaca’dan

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Erzurum, tarihin hiçbir döneminde Ermeni kenti olmamıştır” dedi. 
YSP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın geçtiğimiz hafta TBMM’de yaptığı konuşmada Erzurum’u Ermeni kenti olarak ifade etmesine tepki gösteren Hikmet Karaca, “1071 Malazgirt Zaferinden sonra Selçuklu Sultanı Alparslan’ın komutanlarından Ebul Kasım’ın, Bizanslıları yenerek Erzurum`u fethetmesiyle şehir Müslümanların hâkimiyetine geçmiştir. 1914 yılında Rus orduları, Ermeni çetelerini ve guruplarını da yanlarına alarak Erzurum'a büyük bir askeri taarruz gerçekleştirmiş, 1914 yılı Kasım ayından itibaren yapılan Rus taarruzları sonucunda 16 Şubat 1916'da Ruslar, Erzurum'u fiili olarak işgal etmişlerdir” diye konuştu. 

ERZURUM’UN TARİHİ
Erzurum’un son iki yüzyılda büyük acılar çekmiş olmasına, işgal ve katliamlara maruz kalmasına rağmen her defasında, dirayeti ve yüksek inancı sayesinde ayağa kalkmasını bildiğini anlatan Başkan Karaca, ”Ermeni çetelerinin Müslüman ahaliye yönelik zulmünü durdurmak üzere 12 Şubat 1918'de Erzincan'dan harekete geçen Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Birinci Kafkas Kolordusu, geceli gündüzlü savaşarak, 12 Mart 1918 sabahı Erzurum'u düşman işgalinden kurtarmıştır” ifadelerini kullandı. 

ADI LAZIM OLMAYAN… 
Anadolu Türk tarihinin, kültür ve medeniyetinin merkezi şehirlerinden olan Erzurum’un tarihinin hiçbir döneminde Ermeni kenti olmadığını kaydeden Karaca, “Hal böyleyken, adı lazım olmayan bir milletvekilinin, Erzurum hakkında amacını aşan konuşması ise tam bir çirkefliktir, resmen hadsizlik etmiştir. Herkes yerini ve haddini bilmeli, ağzından çıkanları kulakları duymalı, öyle konuşmalıdır…” şeklinde konuştu.