ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Haziran 2022 11:11

BİRLİKTE AŞACAĞIZ

BİRLİKTE AŞACAĞIZ
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Narman ilçesinde çok önemli mesajlar verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Dünyayı çok ciddi bir gıda krizi bekliyor. Allah’ın izniyle biz bu süreci el ele vererek, birbirimize dayanarak aşacağız” dedi. 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Narman ilçesinde çok önemli mesajlar verdi. Aydın, ABD’nin Rusya’yı zayıflatma adına piyon olarak Ukrayna’yı kullandığını belirterek, “Pandemi sebebiyle zaten ekonomi sıkıntılara gebe olan piyasalar, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu savaşın bir an önce bitmesi gerekiyor. İlaveten dünyayı çok ciddi bir gıda krizi ve kıtlık bekliyor.  Biz bu süreci ekerek, üreterek, el ele, omuz omuza verip atlatacağız” diye konuştu. 

ENERJİDE RAHAT NEFES ALACAĞIZ
Dünyada en önemli güç kaynağının enerji olduğunun altını çizen Kamil Aydın, “Bizim en büyük eksikliğimiz bu. Bakın Fransa’da 50’den fazla nükleer enerji santrali var. Peki bizim var mı, yok! 80 yıl boyunca böyle bir atılım yapmak kimsenin aklıma gelmemiş. Ama şimdi biz ne yapıyoruz? Karadeniz’de gaz bulduk, kullanımı için gerekli altyapıyı kuruyoruz. Önümüzdeki yıl kullanmaya başlayacağız. Akdeniz’de arıyoruz, sondaj yapıyoruz, orada da bulacağız, onu da kullanmaya başlayacağız. Böyle olunca, kendi enerjimizin sahibi olacağız, fiyatını kendimiz belirleyeceğiz. Öyle olacak ki, birçok ülkede olduğu gibi enerjinin ücretsiz kullanımı dahi söz konusu olacak. Atılan bu adımlar bu ülkenin ve aziz milletimizin geleceğine yönelik olarak yapılan yatırımlar. Bu hamlelere destek olacağız, destek vereceğiz. Yarınlarımız için bunu yapmaya mecburuz” şeklinde konuştu. 

BİZ AVANTAJLI DURUMDAYIZ
Ukrayna’nın batının dolduruş ve gazına gelerek  Rusya ile karşı karşıya geldiğini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, “Bunların hesaba katılması suretiyle ülkemizde bir tarımsal üretim seferberliği başlattık. Enerjide dışa bağımlıyız ancak üretimde birçok dünya ülkesinden avantajlı durumdayız. Çünkü kıtlık kapıya dayandı, gıda krizi kapımızda. Ama biz bu süreci el ele vererek, üreterek, atlatacağız. Dışa bağımlılıktan kurtulmak için kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var, hepsini başarıyla uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.