Biz niye böyleyiz?

Bizim memleketin adetidir, herkes sakız çiğner ama biz bildiğin şoşardırız. Geçen Ramazan ayının ilk haftasında yolda yürüyen ve kendisine mikrofon uzatılan bir abla vardı, bir anda gündeme oturdu. 
Erzurum’u eleştiriden öte küçük düşürücü açıklamalarıyla benim de sinirlerimizi bozan bu abla, duyduğuma göre sosyal medyanın baş belası olan TikTok’ta canlı yayın açıyormuş. Canlı yayınlarda para kazanıldığını biliyorum, tabi bu hanım abla işin o kısmında mı bilmiyorum ama para kazanmaya başladığını söyleyenler var. 
Olabilir, kendi tercihidir ama bu abla Erzurum üzerine konuşacaklarını bu saatten sonra artık hesap kitap etmedilidir. 
İlk röportajı masumdu, doğaldı, rutinin dışındaydı ve belki de bu yüzden güzeldi. Ben her ne kadar itici bulduysam da, güzel olduğunu varsayarak diyorum ki, canlı yayınlarla birlikte o güzellik de kaybolmuş oldu. 
Bu yüzden hanım ablama tavsiyem; Erzurum’la ilgili konuşmalarına artık dikkat etmesi, neyi, nerede, ne zaman konuşacağını bundan böyle çok iyi ayarlaması gerekir. Hele de bu tarzını devam ettirir ve üstelik bir de Erzurum üzerinden para kazanırsa, işin rengi işte o zaman değişir. 
Keşke adını bile bilmediğim bu hanım ablanın yaptığı, sadece o röportajla başlayıp, yine o röportajla orada bitseydi. 
Dedim ya, Erzurum’da işler böyle, sakızı herkes çiğner ama biz şoşardırız.