ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Aralık 2022 09:54

Boşuna Reis demiyoruz!

Boşuna Reis demiyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayalleri gerçeğe dönüştüren lider olduğunu bir kez daha gösterdi. Erdoğan, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini öngören düzenlemedeki süre sınırını kaldırdı ve halihazırda görev yapan bütün sözleşmeyi personeli kadroya kavuşturdu. Kadro kapsamı dışında kaldıkları için hayalleri suya düşen 197 bin sözleşmeli personel, önceki gün akşam saatlerinde yapılan açıklamayla sevince boğuldu. MEMUR-SEN Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür mesajıyla verdiği müjde, sözleşmeli öğretmen ve din adamlarıyla birlikte mahalli idarelerde görev yapan halihazırdaki tüm sözleşmeli personele ilaç gibi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla tam 197 bin sözleşmeli personel, yıllardır beklediği kadroya kavuşmuş oldu.

 

197 BİN SÖZLEŞMELİYE MÜJDE

Erzurum’da da binlerce sözleşmeli personele büyük sevinç yaşatan karar, Salı günü akşam saatlerinde alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla kadroya kavuştuğunu öğrenen 197 bin sözleşmeli personelin yanı sıra sözleşmeli öğretmen ve din görevlileri, atılan bu adımın büyük bir mağduriyeti ortadan kaldırdığını dile getirerek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hatası yüzünden az kalsın yıllarca sürecek bir bekleyiş içerisine girecektik. Ama Cumhurbaşkanımız yine gereğini öyle bir yaptı ki, hayalleri gerçeğe dönüştüren bir lider olduğunu yeniden gösterdi. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 

GÖZLER ŞİMDİ TBMM’DE

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdenin ardından gözler yeni düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisine geleceği güne çevrildi. Önce komisyonda görüşülecek olan düzenleme, ardından TBMM’de oylanarak kabul edilecek. Düzenleme, Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Söz konusu sürecin ardından sözleşmeli personellerin kadroya geçişleri için gerekli olan başvuruların yapılmasına başlanacak. 

Diğer taraftan Gazeteniz YENİGÜN de konuyu dün gündeme taşımış, sözleşmeli personel sorununu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözebileceğine işaret etmişti.