ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Mayıs 2022 11:50

Boyalıcı: Acil çözüm lazım! 

Boyalıcı: Acil çözüm lazım! 

Erzurumlu turizmci ve seyahat acentesi işletmecisi Yavuz Boyalıcı, “Sektörümüz büyük sıkıntı içerisinde ve bir an önce önlem alınarak hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.  

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkanlığı için de aynı zamanda aday olan Boyalıcı, pandemiden olumsuz yönde etkilenen turizm ve taşımacılık sektörü için acil çözüm paketinin devreye sokulmasını istedi. Erzurum’da uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren ve TUR25 isimli işletmesiyle turizm acenteliği yapan Yavuz Boyalıcı, sektörün hem genel ve hem de yerel anlamda desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Turizmin çok dinamik bir alan olduğunu ve bağlı iş kollarıyla birlikte yüz binlerce insan için geçim kapısına dönüştüğünü vurgulayan Boyalıcı, “Böyle bir sektörün darboğaza girmesi demek, istihdama dayalı ekonominin büyük yara alması demek!” uyarısında bulundu. 

 

ÇÖZÜME GİDEN YOLU AÇMAK GEREK 

Önce pandemi, ardından da küresel ekonomik kriz sebebiyle yaşanan fiyat artışlarının turizm faaliyetlerini de büyük bir kısıtlamayla karşı karşıya bıraktığını dile getiren Yavuç Boyalıcı, “Son iki yıldır yaşadığımız bu süreç, hemen her alanda ekonomik değer kaybı olarak karşımıza çıktı. Ulaşım, taşımacılık ve turizm faaliyetlerinin iç içe olduğu bizim sektörü ise, çok daha büyük bir travmayla karşı karşıya bıraktı. Bu sorunların tespiti maalesef meseleyi çözmüyor. Çözüme giden yolları pratikte açmak da gerekiyor. Bunun için hem genel anlamda, hem yerel anlamda sektörümüze taze kan sağlayabilecek adımların atılması gerekiyor. Bunun başında da sektörel muafiyetler ve ayrıcalıklar geliyor. Bu adımların atılması artık bir zaruret halidir” diye konuştu. 

 

BOYALICI: PROJELERİMİZ HAZIR 

Sektörün sorunlarını doğru teşhis ve ifade etmenin başlıca yol olduğunu anlatan Yavuz Boyalıcı, bu manada hazırladıkları projelerin bulunduğuna dikkati çekerek, “Sektöre sonradan dahil olmuş bir anlayış değiliz. Yıllardır bu sektörün içerisinde ve faaliyet halindeyiz. TÜRSAB Bölge Başkanlığı için de aday oluşumuz vesilesiyle bu projeleri bir an önce hayatiyete geçirecek bir vizyon ve kabiliyete sahibiz. Sektörümüzü içinde bulunduğu bu açmazdan kurtarma noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.