BÖYLE NEREYE KADAR?

 

Kadro kalitesi olarak bizim takımımızdan iyi olsada, Adanaspor aslında rakiplerimiz arasında bulunuyor. Bu yüzden hafta sonunda oynadığımız maçta mağlup olmak, bizi dezavantajlı duruma düşürdü. Şöyle ki, ligin sonunda bir puanın ve avantajın bile çok büyük önem taşıdığı bir dönemde aldığımız işte bu mağlubiyet bize pahalıya mal olabilir. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra tekrar sezon başında ve hatta sezonundan başındanda öncesinde yaptığım uyarılar geldi aklıma. 
Takımımız kötü bir takım demiyorum, ama takımımız maalesef tecrübesiz ve yetersiz bir takım. Nitekim Adanaspor deplasmanında uzatma dakikalarında yediğimiz golde işte bu yetersizliğin bir sonucu oldu. 
Tabi artık bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Öyle yada böyle devre arasına kadar bu kadroyla yola devam edeceğiz. Devre arasındada mutlaka ama mutlaka şu transfer tahtası sorununu çözmemiz gerekiyor ki, takım önünü görebilsin. Yoksa her maçta böyle dokuz doğurursak, ne belimiz kalır, ne de işkembemiz. 
Yalnız benim dikkatimi çekti, takım sezon başından bu yana mücadelesiyle kötü değil ama endişe verici olan şu; takımda hiç üzerine koyarak gitmek yok. Yani bundan iki hafta önce neydiyse, takım bu haftada aynı. Dirençli, mücadeleci, baskıcı, kabul ediyorum ve buna itirazda etmiyorum. Ama sadece bunlar tek başına yetmiyor. Takımın pozisyon üretebilmesi ve sonuçlandırabilmeside önemli. Ne yazık ki işte bizim takımın en büyük sorunu bu. Pozisyonu yok değil, güzel organizasyonlara girişiyor, ama sonuçlandıramıyor. Mesela oyuncuların açtığı ortalar, baştan aşağı acemilik kokuyor. Yani öyle ortaları görebileceğimiz yerler sadece halı sahalar olmalı. Profesyonel bir takımda oyuncuların böylesine acemice davranmaları yanlış. Anlatmak istediğim şu, oyuncuların üzerine koyarak ilerlemeleri lazım. Siz bana katılır mısınız bilmiyorum ama bizim takım bu manada sankide yerinde sayıyor biraz.