BU AYIP YETER!

 

Kazım Karabekir Stadyumu 6 Şubat depreminden sonra karşılaşmalara kapatılmıştı. Bugünde Manisaspor maçıyla kapılarını yeniden taraftarlara açacak. Tabi maraton ve kapalı tribünlere seyirci alınmaması şartıyla. 
Statta güçlendirme çalışmaları devam ediyor, bu çalışmalar sona erdiğinde artık stadyumun tamamı yeniden taraftarlara açılacak. Ancak şöyle bir hatırlatma yapmakta fayda var; eğer ileride bu güçlendirme çalışmasını bize tadilat diye yutturmaya kalkacaklarsa şimdiden söyleyelim külahları değişiriz. Bizim stadyum talebimiz geçerliliğini koruyor ve hükümetin bu şehre yeni bir stadyum kazandırmasını lütuftan ziyade bir borç olarak görüyoruz. 
Türkiye’nin birçok şehrine yeni stadyumlar yapıldı ve iddia ediyorum en kötü, en biçimsiz, en şekilsiz ve en yetersiz stadyumda bizim şehirde. 
Bu Erzurum için bir ayıptır, 2002 yılından bu yana bu şehirden koşulsuz destek alan AK Parti içinse çok daha büyük bir ayıptır. 
AK Parti bu ayıbı bir an önce bertaraf etmeli, yeni stadyumumuz için şimdiden düğmeye basmalı ve yapımınıda en kısa sürede başlamalıdır. 
Sakın AK parti kanadıda dahil hiç kimse çıkıp tasarruf tedbirleri falan demesin ve böyle bir hikaye anlatmaya kalkmasın. Görüyoruz tasarruf tedbirlerini, Gençlik ve Spor Bakanının özel uçağı o şehir senin, bu şehir benim festivaller için gezebiliyor ve bu festivaller için devletin milyonlarca lirası savrulabiliyorsa, benim şehrimede stadyum pekala yapılabilir. 
O yüzden camianın bu konuda kesinlikle uyanık olması gerekiyor. Nasıl ki 2011 yılında stadyumu yeniledik diyerek Erzurum’un bugün yeni bir stadyuma ihtiyacının olmadığını dile getiriyorlarsa, yarın bir günde kalkar derler ki, biz vakti zamanında güçlendirme yapmıştık yeni bir stadyuma gerek yok. 
Derler mi derler, bu yüzden stadyumdaki güçlendirme çalışmalarının Erzurum’a yeni bir stadyum yapılmasına engel teşkil etmesine izin vermeyelim. Demedi demeyin!