ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Ekim 2022 09:55

BU FIRSAT KAÇMAZ!

BU FIRSAT KAÇMAZ!
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin önümüzdeki günlerde Erzurum’a geleceği ifade edildi.

 Bakan Kirişçi’nin bir dizi açılış ve temaslarda bulunacağı belirtilirken, bu ziyaret Erzurum için önemli bir fırsat olarak da görülmeye başlandı. Türkiye’nin dört bir yanında kurulumuna başlanan Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinden Erzurum’a da kurulması için gerekli zeminin şimdiden oluşturulması gerektiği vurgulandı. Erzurum’da örtü altı üretim anlamında büyük bir potansiyelin var olduğunu dile getiren üreticiler, bakanlığın seracılık OSB oluşturmada termal kaynakları da dikkate aldığını belirterek, “Erzurum’da bu manada da altyapı var. Aziziye, Pasinler, Köprüköy gibi bölgeler termal seracılık anlamında pekâlâ değerlendirilebilir” dediler.

 

SERACILIK OSB’LERDE FIRSAT VAR

Aziziye’de termal seracılık anlamında Aziziye Belediyesi tarafından ortaya koyulan modelin bunun için en güzel örnek olduğunu kaydeden üreticiler, “Devlet, seracılık ihtisas organize sanayi bölgelerinde yatırımcılara çok özel destekler sunuyor. Bu manada Erzurum’da da bir seracılık ihtisas OSB kurulabilir. Yeni sondajlarla yeni enerji kaynaklarına ulaşılabilir ve üretim maliyetleri çok daha minimize edilebilir. Bu yüzden Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Erzurum’a gerçekleştireceği ziyaret bir fırsat olarak görülmeli ve kendisinden seracılık OSB talebinde bulunulmalıdır” diye konuştular.

 

420 DÖNÜMLÜK ALAN VAR

Söz konusu öneriyi gündeme taşıyan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Valisi Okay Memiş’e bu potansiyelden bahsetmiş, Ilıca’daki termal seraların bulunduğu bölgede toplamda 420 dönümlük alanda seracılık ihtisas OSB kurulabileceğini ifade etmişti.

Erzurum siyasetinin bu öneri üzerinde durması ve Bakan Kirişçi’den böyle bir talepte bulunması halinde çok özel bir fırsatın yakalanmış olacağını söyleyen üreticiler, şehirde bu manada bir gündem oluşturulması çağrısında bulundu.