BU KARAR DOĞRU MU?

Avrupa Şampiyonası elemelerinde bu akşam Eskişehir’de oynanacak Türkiye–Ermenistan maçı öncesi TFF’nin bir karar alarak stadyuma Türk bayrağı dışında bayrak alınmasını yasakladığı ileri sürüldü. 
İnternette araştırdım, aradım, taradım ama bulamadım böyle bir karar. TFF’nin sosyal medya hesaplarındanda böyle bir açıklama yapıldığına rastlamadım. 
Acaba birileri bu maç üzerinden bir algı oluşturmak ve Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilere gölge düşürmek mi istiyor diye düşündüm. 
Eğer böyle bir karar alınmışsa gerçekten çok yanlış bir karar olmuş; Azerbaycan’ın Ermenistan’la yaptığı maçta biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı desteklemedik mi? Onlarla aynı heyecanı ve coşkuyu yaşamadık mı? Şimdi benzer bir coşkuyu onlar bizimle paylaşmak istiyorken, niye böyle bir karar alınsın ki?
Hatırlayın Mart ayında ne olmuştu? Türkiye A Milli Takımı deplasmanda Ermenistan ile karşı karşıya geldiği maç öncesi Republican Stadyumu’nda İstiklal Marşı ıslıklanmıştı. 
Başkent Erivan’daki Republican Stadyumu’nda düzenlenen seremonide Ermeni seyirciler tarafından büyük bir saygısızlık yapılmıştı. 
Hoş ben demiyorum ki, bizde onları ıslıklayalım ama kimse kusura bakmasında Azerbaycan bayraklarının o karşılaşmada boy göstermesinede karşı çıkmayalım, yasak koymayalım, engel koymayalım! 
Eğer böyle bir karar yoksa ve mesele dedikodudan ibaretsede; kaynağını bulalım ve hesabını soralım. İki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinden kim ne ister diye bi soralım! 
Bu vesileyle milli takımımıza bugün oynayacağı maçta başarılar diliyorum.