BU KARAR NEYE YARADI?

 

TFF ligleri erteleyip hakemlere şiddet sorununu kökünden çözdüğüne göre, şimdi bu yaptırımın kulüplere neye mal olduğunu konuşalım. 
Erzurumspor gibi 1. lig takımlarının eti ne budu ne, böyle bir karar aldınızda kulüpleri sıkıntıya soktunuz. Yani sizin rahatınız bozulmuyor olabilir tuzunuz kuruda olabilir buna zaten itiraz etme şansımız yok. Türk futboluna zaten bir faydanız yok, ama açtığınız yaralar her geçen büyüyor. 
Şimdi benim aklım almıyor, ligleri ertelediniz ya, Türk futboluna nasıl bir iyilik etmiş oldunuz? Halil Umut Meler yumruk yedi ya, ligleri erteleyerek nasıl bir tedavi uyguladınız? Lig maçları bugün başlayacak ve Erzurumspor da geçen haftaki maçını yarın oynayacak. Sonra 4 gün sonra gidecek İstanbul’a Eyüp’le oynayacak. Yani kulüpleri bu maratonun içine sokunca Halil Umut Meler dosyasını kapatmış mı oldunuz? Türk futbolunu şirazeden çıkartan kimi hakemlerden hesap mı sormuş oldunuz? 
Yemin ediyorum bu TFF’nin futbola verdiği hasarı hiç kimse vermedi. TFF’nin izlediği anlamsız yollar sayesinde Türk futbolunun girdiği çıkmaza bakar mısınız? Ellerini neye atsalar bitiriyorlar, neyle uğraşsalar yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. Son hadiseden sonra gördük ki, TFF’nin futbola zerre kadar faydası yok. Faydayı geçtim, zarar üstüne zarar veriyorlar. 
Konuyu evirip çeviriyorum ama dönüp dolaşım aklıma yine aynı soru geliyor. Ya ben çok cahilim yada bu işler böyle yürüyor. 
Bana mantıklı bir cevap verecek olan yok mu? Şimdi TFF bu ligleri niye erteledi, eline ne geçti veya Türk futbolu bu karardan nasıl bir kazanç elde etti? Allah aşkına birisi çıkıp yanıtlasın, çünkü ben adam akıllı bir cevap bulamıyorum.