Bu masa maya tutmaz

Nevşin Mengü altılı masayla ilgili dün bir iddiada bulundu ve yol ayrımına işaret etti.

Dedi ki;

Meral Akşener Kılıçdaroğlu ile görüşecek ve eğer Kılıçdaroğlu’nun adaylık düşünmesi halinde altılı masada yokuz mesajı verecek. Yani tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna demek olacak bu.

Başından beri ifade ediyorum ve diyorum ki, altılı masada Akşener tüm ipleri elinde tutmak istiyor. Kılıçdaroğlu’nu ekarte etmek için İmamoğlu kozunu açıkça oynadı ve bana göre çok da net bir mesaj verdi. Hamle sırası Kılıçdaroğlu’ndaydı ve gördü ki, İmamoğlu konusunda aynı frekansta değiller. Akşener’in bir başka endişesinin de, Deva ve Gelecek Partisi’nin sürekli düşen oyları olduğu ifade ediliyor. Tabi bundan sonraki günlerde ne olur, ne biter, bilmiyorum. Ama bildiğim bir tek şey var, o da altılı masa mayası tutmayacak. Öyle ya da böyle bir yerden bu yoğurt su verecek ve tadı kaçacak.

Bunu şunun için diyorum, Kılıçdaroğlu geçenlerde yaptığı bir söyleşide, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi çağrısında bulundu. Bunu niye yaptı, bana sorarsanız İmamoğlu’nu tamamen tasfiye etmeye yönelik bir hamle bu. Bir başka ifadeyle, sen İstanbul’dasın, İstanbul’da kalacaksın demek. İmamoğlu ne yapıyor, çıtayı yüksek tutuyor ve Cumhurbaşkanlığına oynuyor. Bu inatlaşma sürdükçe hem CHP kaynıyor, hem de masanın ayaklarından çatırdama sesleri geliyor. Dedim yine diyorum, bu masadan ekmek çıkmaz, bu masada hamur maya tutmaz.