Bu nasıl bir ittifak?

Millet ittifakının adayları sahada, tıpkı Cumhur İttifakı adayları gibi… Seçimin sonuçları şimdiden az-çok belli olsa da benim dikkatimi şu çekiyor. 
Cumhur ittifakının adayları sahada sanki seçime tek başına giriyormuş gibi bir tavır sergiliyorlar. Mesela ak partinin sahada en çok dillendirdiği cümle bu seçimi altı sıfır biz kazanacağız. 
Peki millet ittifakının adayları ne diyor?
Mesela bir evde üç oy varsa üç oyu da İttifakı oluşturan partiler adına istiyorlar. Diyorlar ki bir oy CHP’ye bir oy iyi partiye biri de diğerlerinden herhangi birine…
Cumhurbaşkanlığı içinde bütün oyları Kemal Kılıçdaroğlu için istiyorlar.
Ama niyeyse böyle bir dağılım yapmak ak partili adayların aklına hiç gelmiyor. Bir elde üç oy bile olsa o üç oyun tamamını da ak Parti için istiyorlar. Ve bunun adı ittifak oluyor. 
Ben şahsen bunu çok yanlış buluyorum. Sonuçta cumhur ittifakının oluşturan partiler belli cumhurbaşkanlığı için tek bir adayla yarışıyorlar ama hepsi de mecliste sahip olacakları sandalyeleri artırmanın derdinde. 
Böyle olmaz böyle bir ittifak anlayış olmaz böyle bir seçim çalışması olmaz. 
En çok eleştirdiğimiz millet İttifakı bile böyle bir yanlışa düşmezken cumhur ittifakının ve özellikle de ak partinin bu yanlışta ısrar ediyor olması hem seçmenleri rahatsız ediyor hem de ittifak ruhuna gölge düşürüyor. 
Ben burada ak partinin kurmaylarına bir çağrıda bulunmak istiyorum ve diyorum ki, cumhur ittifakına sahip çıkın, yola birlikte çıktıklarınıza sahip çıkın, kendi adaylarınıza nasıl kol kanat geriyorsanız, ortaklarınızın adaylarına da sahip çıkın ki, biz bir ittifakız demeye hakkınız olsun.