BU SORULAR KAFA YAKAR

 

Erzurumspor taraftarlarının gündeminde çok önemli bir konu var, haklı olarak bu konuyla ilgili merak ettikleride var. Birincisi, diyorlar ki, Onursal Başkan Mehmet Sekmen Erzurum Büyükşehir Belediyesine yeniden aday gösterilirse, transfer tahtası açılacak mı? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorlar. Diğer konu ise, Sekmen Başkanın yeniden aday gösterilmemesi şeklindeki ihtimal… Bu konudada haklı olarak endişeleri var, oda şöyle: eğer Sekmen Başkan aday gösterilmezde yerine bir başka isim aday gösterilir ve seçimide kazanırsa, acaba Erzurumspor takımına bakış açısı nasıl olacak? Mehmet Sekmen gibi kulübe ve takıma sonsuz destek verecek mi? Yoksa kulübü ve takımı kendi haline ve kaderine mi terk edecek? 
İşin bu kısmını kimsenin düşündüğünü ben pek zannetmiyorum ama aslına bakarsanız gerçektende düşünülmesi gereken bir konu. 
AK Parti’nin milletvekilleri maalesef Erzurumspor’a hiçbir zaman sıcak bakmadı, tabi düşmanlıklarından değil ama bu durum futbola bakış açılarıyla ilgiliydi. Mesela Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın hiçbir zaman Erzurumspor diye bir önceliği olmadı. İbrahim Aydemir dışında milletvekillerimizin bakış açısıda hiç olumlu değildi, nitekim yine öyle. Son bir iki maça Selami Alltınok’unda geliyor oluşu elbette bu kanaatimizi değiştirmiyor. Ahmet Küçükler, bu kulübü kendisi kurmuş olmasına rağmen yeterince sahip çıkmadı, bunuda biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Erzurumspor diye bir mesaisi olan tek başkan Mehmet Sekmen’di. Aha Sekmen gitti diyelim, yerine kimin geleceği ayrı muamma, geleninde kulübe sahip çıkıp çıkmayacağı ayrı muamma. Kısacası Erzurumspor’umuzu sadece ligde değil, belediye seçimleri  ve sonrasındada zorlu bir süreç bekliyor.