ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Eylül 2022 10:43

Bu tesis başka tesis

Bu tesis başka tesis
Atatürk Üniversitesi Manej Alanı ve Atçılık Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan atlı tesisler büyük ilgi görüyor.
Bu tesis başka tesis

Feride ÇİZMELİ/ ÖZEL HABER

Atatürk Üniversitesi Manej Alanı ve Atçılık Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan atlı tesislerde 1 kapalı ve 5 açık manej alanları ile profesyonel binicilik eğitimleri hizmeti veriliyor. Tesislerde Atatürk Üniversitesi Teknik Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Atçılık ve Antrenörlüğü öğrencileri ve Veterinerlik Fakültesi bünyesinde yer alan öğrenciler eğitim süreçlerini sürdürülürken, aynı zamanda halka açık olarak at biniciliği hizmetleri de sağlanıyor. Tesis bünyesinde modern binicilik, geleneksel binicilik, atlı engel atlama, atlı okçuluk, atlı cirit, nalbantlık gibi eğitimlerin yanı sıra engelli bireyler için hipoterapi eğitimi uzman eller tarafından veriliyor.

 

ALANINDA UZMAN EĞİTİMİ

Tesis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın katkılarıyla tesisin modern görünüme kavuştuğunu ve toplumla akademik biniciliğin bir araya gelmesinin sağlandığını söyledi.

Öztürk: “Özellikle engelli bireyler için uzman eğitmenler tarafından verilen hipoterapi eğitimleri halkımızın hizmetine sunuldu. Burada verilen binicilik eğitimleri 4 kurdan oluşuyor ve her kur 10 saatlik eğitimlerden oluşuyor. Her kurdan sonra eğitim alan kursiyerlere eğitim sertifikası veriliyor. Eğitimler uzman eller tarafından sağlıklı ve güvenilir bir ortamda gerçekleşiyor. Tesisimizin kafeterya bölümünde insanlar binicilik eğitimlerini izleyebiliyor. Böyle bir tesisin halka hizmet sunmasına olanak sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.