BU YAKLAŞIM YANLIŞ!

Erzurum’da uzun yıllar bürokratlık yapmış bir isim olan Mazhar Özdemir, dün sosyal medya hesabından CHP İl başkanı Suat Dülger’e çok ağır eleştiriler yaptı. Öyle ki, hakarete varan cümleler kuran Mazhar Özdemir’in niye bir girişimde bulunduğunu açıkçası bilmiyorum. Çıkış noktası Erzurum’un sorunlarına duyarsızlık olan mazhar Özdemir’in, sonrasında ima yoluyla “konuşurum” falan demesi, kafaları iyice karıştırdı. Ne konuşacak ya da konuşursa neler diyecek orası bize karanlık, ama böyle bir yaklaşım ortaya koymak da bir o kadar karanlık bana göre.

Eğer Suat Dülger’in hakkında kamuoyunun bilmediği bir takım hakikatler varsa, onları çıkıp açık açık konuşmalıydı Mazhar Özdemir. Yoksa aba altından sopa göstermek şeklindeki bir yaklaşımı kabul etmek mümkün bile olmaz. Üstelik bunun bir de parti örgütü boyutu var; yani siz bir il başkanını suçlayacaksınız, ima yollu tehdit edeceksiniz, haliyle bundan örgütler de rahatsızlık duyacak. Duymakta da çok haklılar, nitekim tanıdığım birkaç CHP’li dostumla da bu konuyu müzakere ettim. Onlar da bu durumdan rahatsız ve diyorlar ki, “Eğer il başkanımızın sıkıntılı bir durumu varsa bunu çıkıp açıklasınlar. Yok eğer ima yollu iddialar iftiradan ibaretse, bunun bir de hukuki olarak bedeli olmalıdır. Biz de bu bedeli fazlasıyla ödetiriz”

Durum böyle iken, şahsen uzun yıllar da siyaset yapmış birisi olarak Mazhar Özdemir’e diyorum ki;

“Sayın Özdemir, bu yaklaşım, gerçekten de kabul görecek bir yaklaşım değil. Kaldı ki, sonuna kadar haklı olsanız dahi böyle bir tutum sergileyerek otomatikman kendinizi haksız duruma düşürmüş oluyorsunuz. Siz en iyisi ağzınızdaki şu baklayı çıkartın ve ne konuşacaksanız konuşun! Hem kamuoyu öğrensin ve hem de CHP örgütleri il başkanının altında bırakıldığı töhmetten dolayı rahatsızlık duymaktan kurtulsun!”

Haksız mıyım?