ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Aralık 2022 10:10

Bunların yaptığı “sazan” siyaset

Bunların yaptığı “sazan” siyaset
​​​​​​​Erzurum’daki hava muhalefeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havaalanı açıklamasına adeta sazan gibi atladı.

Erdoğan’ın, “Bizden önce Erzurum’da havalimanı mı vardı?” şeklindeki açıklamasını anında malzemeye dönüştüren hava muhalefeti, Erzurum’un sivil havaalanına 2005’te kavuştuğunu aklına bile getirmedi. Halbuki 2005 yılına kadar Erzurum’da havayolu taşımacılığı sivil olarak yapılamıyor, yolcu uçakları ise Hava Meydan Komutanlığına bağlı askeri pistlere iniş yapabiliyordu. Havalimanı terminal binasının yapımı 1988 yılında başlamışsa da, çeşitli yolsuzluklar ve daha sonra hükümetin değişmesiyle birlikte çalışmalar yarıda kalmıştı. Erzurum sivil Havalimanı’nı şehre kazandıran AK Parti olmuş ve havayolu taşımacılık hizmetleri işte bu yıldan itibaren tamamen sivilleşmişti.

 

GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Erdoğan’ın açıklamasından yola çıkarak hemen ucuz siyasete kalkışan Erzurum’un içi boş hava muhalefeti, geçmişi unutarak Erdoğan’ı hedef almış olsa da, gerçekler sosyal medyanın gündeminde etkileşim rekoru kırdı. Sosyal medyada, Erzurum’daki havalimanı gerçeği şu şekilde anlatıldı:

“1966'da Hava Meydan Komutanlığı'na bağlı kışladaki pistler sivil uçuşlara da açıldı. Uçağa giden yolcular kışlanın kapısında asker tarafından güvenlik kontrolünden ve aramasından geçirilirdi. 2005'te yapılan yeni terminal binasıyla havaalanı havalimanı kategorisine geçti ve askeri tesisten çıkarılmış ve tamamen sivilleşmiş oldu”

 

BUNLARIN YAPTIĞI SAZAN SİYASETİ

Dadaşlar, Ankara’da olduğu gibi Erzurum’daki muhalefetin de sazanlığı kimseye kaptırmadığını vurgulayarak, “Yani muhalefet ancak bu kadar içi boş ve kokuşmuş olabilir. Havalimanı gerçeği kabak gibi ortada dururken, bunun üzerinden muhalefet yapabilmek için gövde üstünde kafa yerine ancak kabak taşıyor olmak gerekir. Erzurum’da sivil havalimanının 2005’te yapıldığını bilmeyen sazanlar, kalkmış bu şehirde siyaset yapıyor, sözde şehrimizi temsil ediyorlar. Bunların yaptığı olsa olsa sazan siyasetidir” dediler.