Büyük kongre 

AK Parti’de büyük kongre kararı alındı. Dün toplanan MKYK’da alınan karar gereği, AK Parti’de önce büyük kongre, ardından il ve ilçe kongreleri yapılacak. 
Bu da gösteriyor ki, AK Parti yerel seçimlere yeni, yıpranmamış ve dinamik il-ilçe teşkilatlarıyla gidecek. Tüm süreçlerin yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağını düşünürsek, sonraki adım ise yerel seçim takvimine start vermek olur diye düşünüyorum. 
Uzun süre aktif siyasetin içerisinde bulunmuş birisi olarak, şunu söylemeliyim ki, kongreler partiler için düğün niteliğindedir. Bu düğünler ne kadar kucaklayıcı ve kapsayıcı olursa, huzur ve saadette birlikte gelir. Yani genel başkanlık düzeyinde olduğu kadar, iller ve ilçelerde de parti teşkilatları kapsayıcı ve kucaklayıcı olmalı ki, tabanda karşılık bulsun, heyecan uyandırsın. 
Seçim sürecinde Cumhur İttifakı içerisinde bulunmuş ve tüm siyasi partileri gözlemlemiş biri olarak; rahatlıkla söyleyebilirim ki, Erzurumda Ak Parti’de ciddi bir yenilenmeye ihtiyaç var. Merkez ilçeler de dahil olmak üzere birçok ilçede kan değişikliği olmazsa olmaz durumdadır. 
Çalışkan, karşılığı olan, partiye değer katan isimler mutlaka el üstünde tutulmalı, ama hiçbir şey yapmadığı halde ortalarda görünen isimler derhal egale edilmelidir. Üzülerek tanık oldum ki, Erzurum’da Ak Parti’nin bazı ilçe teşkilatlarında tam bir dağınıklık hakim. Bu ilçelerde başkanlar ipi ellerinden çoktan kaçırtmış, hiçbir kabulleri, hiçbir etkinlikleri ve hiçbir katkıları yok. Kendi teşkilatlarıyla bile arası açık olan, uyum ve ahenk sorunu yaşayan ilçe başkanları herkes tarafından da iyi biliniyor. Bu yüzden Ak Parti’nin ince eleyip sık dokuması ve bu süreci sağlıklı bir biçimde sonuçlandırması gerekiyor. 
Aksi halde Erzurum’daki birçok Ak Parti teşkilatı yerel seçimlerde muhalefete karşı mücadele etmekten çok, kendi içlerinde birbirleriyle mücadele etmek durumunda kalacak.