ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Eylül 2023 11:46

Çakır’a ABB’de yeni görev

Çakır’a ABB’de yeni görev
Anadolu Basın Birliği Genel Merkezi’ne adeta Erzurum damgası vuruldu.

Gazeteniz YENİGÜN’ün Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, Anadolu Basın Birliği’nin (ABB) Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2017 yılından bu yana ABB’nin Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürüten Çakır, hafta sonunda Ankara’da gerçekleştirilen ABB Genel Kurul toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı seçildi. Halil Zor’un yeniden Genel Başkan olduğu toplantıda, Anadolu Basın Birliği’ne adeta Erzurum damgası vuruldu. Gazeteniz YENİGÜN’ün yazar kadrosunda yer alan İbrahim Dumlu, Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirilirken, Anadolu Basın Birliği’nin Yüksek Onur Kurulu da, yine Erzurumlu isimlerden oluştu. 

ERZURUM’DA MEMNUNİYET 
Erzurumlu usta gazeteciler Samet Özünal, M. Sinan Özçaylak ve Orkun Çizmeli, Anadolu Basın Birliği’nin Yüksek Onur Kurulu’nda yer alırken, yine Erzurumlu Tuğrul Kaya, Osman Yılmaz ve Furkan Uçar ABB’nin yönetim kadrosunda görev aldı. Mehmet Musa Çakır’ın Genel Başkan Yardımcısı seçilmesi, Erzurum’da da  memnuniyet uyandırdı. Çakır’a Erzurum’dan tebrik mesajları yağarken, siyaset ve Erzurum basın camiası da Anadolu Basın Birliği’ndeki bu gelişmeyi büyük bir  kazanım olarak değerlendirdi. 

SEKTÖRE HAYIRLI OLSUN 
Genel Başkan Halil Zor, 48 yıllık mazisi bulunan Anadolu Basın Birliği’nin Türk basın hayatına önemli katkılar sunmuş bir meslek örgütü olduğunu belirterek, “Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor, yönetim kadromuzda yer alan isimlere de başarılar diliyorum” dedi. 
YENİGÜN Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır ise, “Uzunca bir süredir birliğimizin Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürütüyordum. Genel Başkan Yardımcılığı görevi benim için de sürpriz oldu” ifadesini kullandı. 

MÜCADELE BAŞLIYOR 
Anadolu Basın Birliği olarak medya sektörünün sesi olmaya devam edeceklerinin altını çizen Gazeteci Mehmet Musa Çakır, “Hayata geçirmeye hazırlandığımız bir takım projelerimiz vardı. Şimdi bu projeleri çok daha etkin bir zeminde hayata geçirme fırsatı bulacağız. Öncelikle atacağımız ilk adım, gazetecilik mesleğinin yaşadığı itibar kaybının önüne geçmek olacak. Mesleğin onur ve haysiyetini zedeleyen, hırpalayan, gölge düşüren ve kendilerine de ‘gazeteci’ diyen kesimlerle çok çetin bir mücadelemiz olacak. Bu mücadeleyi ABB şubemizin bulunduğu her ilde vereceğiz” diye konuştu.