ÖZEL HABER Haber Girişi : 10 Ocak 2023 13:49

Çakır’dan 10 Ocak mesajı

Çakır’dan 10 Ocak mesajı
Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Mesleğini hakkıyla icra ettiğini düşünen tüm gazetecilerin günü kutlu olsun” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, kamuoyunu bilgilendirmek ve toplumun bilgi edinmesini sağlamak gibi özel bir görevi ifade eden meslektaşlarını unutmadı. Açıklamasında; “Gazeteci olmak ve hakkıyla gazetecilik yapmak, kıymetini ve anlamını bilene gerçekten de büyük bir nimettir” vurgusunda bulunan Çakır, “Yıl içerisinde basın sektörüyle ilgili olarak kutlanan çeşitli günler var. Ancak bunların arasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü elbette özel bir yere sahip” diye konuştu.

 

ERZURUM BASINI

Erzurum basınının zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu dile getiren ABB Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Erzurum’da gazetecilik yapmak, aynı zamanda milli bir geleneği de sürdürüyor ve yaşatıyor olmak demek. Çünkü milli mücadele döneminde Erzurum basınının üstlendiği sorumluluk, bu mesleği bu şehir açısından çok daha kıymetli bir hale getiriyor” dedi.

 

MESLEK ONURU

Bu bakımdan Erzurum basınının tarihin her döneminde birbirinden kıymetli işlere imzasını attığını kaydeden Başkan Çakır, “Bugün dahi Erzurum’da gazetecilik adına en güzel örnekler sergilenmekte ve meslek onurunun hak ettiği değer ve itibarı görmesi için büyük hassasiyet gösterilmektedir. Bize göre önemli olan gazetecilik mesleğinin kirlenmemesi, içinin boşaltılmaması ve yozlaştırılmamasıdır. Kuşkusuz kendi içimizde de aşmamız gereken birtakım sorunlar ve mesleğin itibarına gölge düşürenler var. Onlar da süreç içerisinde zaten etkisiz hale geliyorlar, gelmeye de devam edecekler” diye konuştu.