ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Kasım 2022 11:58

Çakır’dan afet haberciliği vurgusu

Çakır’dan afet haberciliği vurgusu
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, doğal afetler gibi sıra dışı süreçlerin yaşandığı anlarda yayıncılık çok daha büyük bir sorumluluk istiyor” dedi.

ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, doğal afet süreçlerinin doğru yönetilebilmesi için yayıncılığın da büyük önem taşıdığını söyledi. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin tek başına bile hassasiyet isteyen bir konu olduğunun altını çizen Başkan Çakır, “Hele afet dönemlerinde yayıncılık yapmak, hakikaten de titizlik ve özveri gerektirir. Çünkü böylesi süreçlerde kamuoyunun en doğru ve en süratli biçimde bilgilendirilmesi, kirli ve yanlış bilginin yayılmasının da önüne geçmiş olur” diye konuştu. 

 

BANT DARALTMAYA TAM DESTEK

Düzce’de dün sabaha karşı meydana gelen depremin ardından yürütülen enformasyon çalışmalarının Türkiye’nin bu alanda giderek uzmanlaşmaya başladığını gözler önüne serdiğini kaydeden Çakır, İstiklal Caddesi’ndeki hain bombalı saldırı ve sonrasındaki sürecin de bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Özellikle sosyal medyada bant daraltma uygulamasının fevkalade yerinde bir adım olduğunu ifade eden Mehmet Musa Çakır, “Bu uygulamaya itiraz edenlerin başında, kamuoyunu yanlış bilgilendirme, kaos ve karmaşa çıkarma meraklısı olanlar var. Yoksa aklıselim hiç kimse böyle bir uygulamadan rahatsız olmaz” şeklinde konuştu.

 

HABERCİLERE EĞİTİM VERİLSİN

İletişim Başkanlığı ve AFAD’a çağrıda bulunan ABB Şube Başkanı Çakır, doğal afetlerde görev yapan habercilerin sürece ilişkin bilgilendirilmeleri ve eğitim almaları gerektiğini ifade etti. Çakır, “İlgili kurumlar ve meslek örgütlerinin işbirliğiyle habercilere özel bir eğitim programı düzenlenebilir. Böylece haberciler de, doğal afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilir, ona göre davranır. Bu da aslında bilgi kirliliğinin önüne geçilebilmesi için önemli bir adımdır” diye konuştu.