ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Şubat 2023 10:16

Çakır’dan afet haberciliği vurgusu 

Çakır’dan afet haberciliği vurgusu 
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, doğal afetlerde en önemli önceliklerin başında iletişim ve doğru bilginin geldiğini söyledi.

Kamuoyuna doğru bilgi ulaştırmakla sorumlu olan medya çalışanlarının bu süreçte çok büyük bir sorumluluk yüklendiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Habercilikte sürat ve hız elbette önemlidir, ancak teyit edilmemiş bilgiler dezenformasyonu da beraberinde getirir” dedi. 
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevresindeki çok sayıda ilde yıkıcı olan deprem felaketinin Türkiye’nin ocağına ateş düşürdüğünü dile getiren Mehmet Musa Çakır, “Unutmayalım ki, bilgi kirliliği ve dezenformasyon en az doğal afetler kadar tehlikelidir” diye konuştu. 

HABERCİLİK HASSASİYET GEREKTİRİR!
Medya kuruluşlarının deprem bölgesinden bilgiler aktarırken, yetkili kuruluşların mutlaka bilgilerine başvurmaları çağrısında bulunan ABB Başkanı Çakır, “Süreçte gördük ki, iyi niyetliler kadar manipülasyon peşinde olan kötü niyetliler de var. Sosyal medyada ilgili-ilgisiz, yalan ve asılsız bir takım paylaşımlarda bulunulduğunu anlatan Çakır, “Bu durumu kontrol altında tutabilmenin tek yolu doğru bilgiye ulaşmak ve daha sonra paylaşmaktır. Habercilik; böylesi zamanlarda hassasiyet ve duyarlılık gerektirir. Herkesin bildiğini okuduğu ve sorumluluğu elden bıraktığı bir ortamda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi kesinlikle söz konusu olamaz!” şeklinde konuştu.