ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Kasım 2022 12:58

Çakır’dan “APTAL”a tepki!

Çakır’dan “APTAL”a tepki!
Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Ne bitmek biliyorlar, ne gitmek biliyorlar. Millete bu düşmanlık niye?” diye sordu.

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, önceki gün katıldığı bir televizyon programında millete “aptal” yakıştırmasında bulunan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’e adeta ateş püskürdü. Medya kuruluşlarının böylesi arıza tiplere mikrofon uzatmış olmalarının bile başlı başına bir hata olduğuna dikkati çeken Başkan Çakır, “Ekmek tüketiyorlar diye içinde yaşadığı toplumu ‘aptal’ olarak nitelendirilen bir şahıs, ne yazık ki bu ülkede sendika başkanlığı yapıyor!” dedi.

 

DERHAL İSTİFA ET!

Sonradan “rezalet” denebilecek tarzda sosyal medya paylaşımları ortaya çıkan Cihan Kolivar’ın bulunduğu görevden derhal istifa etmesi ve milletten özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Çakır, “Sendika başkanıysan sendika başkanlığı yapacaksın. Ekmek üzerinden siyasi göndermeler yapma peşine düşmeyeceksin. Bu şahsın millete ‘aptal’ diyen ağzının hangi ağız olduğu apaçık ortadadır ve bu ağızla kime hizmet ettiği de açıktır. En üzücü olansa, neredeyse doğru düzgün okuma yazması bile bulunmayan bu şahsın televizyon ekranlarına çıkartılarak görüşüne başvurulmuş olunmasıdır. Medya kuruluşları ne yazık ki, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiyor. Ekrana çıkartılacak kişilerin bulundukları görevler kadar, kim oldukları da önemlidir. Milletine aptal diyecek kadar akıl fukarası, ekmek tüketimiyle zeka ölçümü yapacak kadar bilim düşmanı ve ekmek üzerinden kirli siyaset yapacak kadar fırsatçı ve izansız bir adam ne diye ekranlara taşınır, onu da anlamış değiliz!” diye konuştu.

 

UTANÇ VESİLESİDİR!

Söz konusu sendika başkanıyla ilgili olarak devletin ilgili organlarının derhal harekete geçmesi çağrısında bulunan Mehmet Musa Çakır, ekmek üreticilerinin de, bahse konu şahsı sendika başkanlığı görevinden kesinlikle azletmelerini istedi. Çakır, “Ağzından çıkanı kulağı bile duymayan bu şahsın ekmek üreticilerini temsil ediyor olması bile başlı başına bir utanç vesilesidir” dedi.