ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Ocak 2023 10:41

Çakır’dan İsveç’e sert tepki

Çakır’dan İsveç’e sert tepki
ABB Başkanı Çakır, “Sesimizi yükseltelim, ancak İslam dünyası olarak biraz da kendimizi sorgulayalım!”

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik olarak yapılan alçakça girişime sert tepki gösterdi. İslam düşmanlığının, ilk ayetin indiği günden bu zamana kadar var olduğunu, bundan sonra da devam edeceğini hatırlatan Başkan Çakır, “Unutulmaması gereken bir hakikat var ki, inanmayanlar ne yaparlarsa yapsınlar, Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. Ancak İsveç’teki alçakça saldırının satır araları çok iyi okunmalı, kukladan ziyade kuklacılar görülmeli ve bunun bedeli yapana da yaptıranlara da misliyle ödetilmelidir. Eğer İsvaç’in NATO’ya girişinin yolu Türkiye’den geçiyorsa, bu yol ilelebet kapatılmalı ve İsveç bu hadsizliğinin bedelini kesinlikle ödemelidir” dedi.

Dünyanın birçok yerinde ve özellikle de belli başlı zamanlarda İslam’a, Müslümanlara ve İslam’ın mukaddes kitabı Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar gerçekleştiğini kaydeden Mehmet Musa Çakır, bunun aynı zamanda bir özeleştiri vesilesi olması gerektiğini de dile getirdi.

 

KENDİMİZİ DE SORGULAYALIM!

Başkan Çakır, “Dünyada 57 Müslüman ülke ve milyarlarca Müslüman nüfus var. Yani istesek tükürüğümüzle bile boğabileceğimiz bir güruh, yüce dinimize ve kitabımıza dilediği gibi dil uzatabiliyor. İsveç’te yaşanan son örnek; onların hadsizliği kadar bizim de içinde bulunduğumuz vahim durumun bir tezahürüdür. Eğer kendimize gelmez, kendimizi sorgulamaz isek, korkarız bu hadsizlikler devam edecek. Dolayısıyla bu sorun sadece İsveç’te yaşanmış bir sorun değil, aynı zamanda biz Müslümanların da bir sorunudur. Tepkimizi göstermeliyiz, sesimizi de yükseltmeliyiz, ancak dil uzattılar diye öfkelendiğimiz dinimizi tam anlamıyla yaşamayı ve yüce kitabımızı anlamayı da kendimize sorumluluk olarak yüklemeliyiz” diye konuştu.