ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Aralık 2022 09:50

Çakır’dan medya eleştirisi

Çakır’dan medya eleştirisi

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Milletin müşterek sesi olması gereken basın, ne yazık ki bu misyonunundan uzaklaşmıştır. Kimi basın-yayın kuruluşları, milletin sesi olmaktan çıkmış, millete sırtını dönmüş ve siyaset yapma peşine düşmüştür” dedi.

ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, günümüz yayıncılık anlayışıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Basın ve objektiflik ilişkisinin yıllardır tartışma konusu olduğunu ve tarihin hiçbir döneminde bütünüyle objektif bir yaklaşım sergilenemediğini kaydeden Çakır, “Ama günümüzde yayıncılık öyle bir hale geldi ki, kimi yayın kuruluşları milletin sesi olmayı bırakıp, siyaset peşine düşmeye, muhalefet partisi gibi davranmaya başladı” diye konuştu.

 

“KANAYAN YARAMIZDIR”

Kimi basın yayın kuruluşlarının algı ve kurgular üzerinden adeta siyaset mühendisliğine soyunduğunu dile getiren ABB Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Medya kuruluşları yanlışı elbette dile getirecektir, getirmelidir de… Ancak yalanla, iftirayla toplumun bir kesimini yahut iktidarı, kişi, kurum ya da kuruluşları karalamaya çalışmak yayıncılık olamaz! Bunun karşılığı ise, zaten Türk Ceza Kanunları ile ödetilir. Yalanı kendine istikamet bilip, milletin müşterek sesi olmak yerine siyaset peşine düşen ve muhalefet partisi gibi çalışan yayın kuruluşları maalesef kanayan yaramızdır. Yaranın iyileşmesi ise kesinlikle ve kesinlikle neşter atmakla mümkündür” şeklinde konuştu.

 

NEŞTER DEVREYE GİRMİŞTİR

Bir süre önce yürürlüğe giren internet yasası ve basın kanunundaki bir takım düzenlemelerin işte bu neşter olduğunu kaydeden Çakır, “Söz konusu yasal düzenlemelerin taslak olarak hazırlandığı dönemde bizlerden de görüş alınmış ve beklentilerimizin neler olduğu sorulmuştu. Biz de, iftiranın, yalan ve dolanın, algı ve kurgunun kesinlikle yayıncılık olamayacağını ifade etmiş, bahse konu tutumu sergileyen yayın kuruluşları ve sözde gazetecilerden hesap sorulması gerektiğini vurgulamıştık. Nitekim yasa çıktı ve neşter devreye girdi. İşini düzgün ve adam gibi yapan yayın kuruluşları milletin müşterek sesi olmaya devam edecek, ancak kötü niyetlilerin, müfterilerin, yalancıların, satılık kalemlerin, çıkarcı ve menfaatçi çevrelerin varacağı en son durak adliye koridorları olacaktır” ifadelerini kullandı.