ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Kasım 2022 12:33

Çakır’dan sözde yazara sert tepki

Çakır’dan sözde yazara sert tepki
Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, bir internet gazetesinde yazarlık yapan Gökhan Kaya isimli şahsın Erzurum’la ilgili olarak yaptığı paylaşımın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Erzurum insanı için dönme benzetmesi yapmak için akli melekelerin tamamının kaybedilmiş olması gerekir” dedi. Sözde yazarın sonradan kültürel etkileşim gerekçesiyle bu paylaşımına açıklık getirmeye çalıştığını kaydeden Çakır, “Sen kalkacaksın Erzurumlular Ermeni dönmesi diyeceksin, sonra da kalkacak aradaki kültürel benzerlikleri kastettiğini söyleyeceksin. Böyle yazarlık olmaz, böyle düşünce olmaz, böyle bir üslup ve anlatım şekli hiç olamaz” diye konuştu.

 

BÖYLE BENZETME OLMAZ, OLAMAZ!

Ermeni toplumunun yüzlerce yıl Osmanlı himayesinde yaşadığının altını çizen Çakır, “Ermeni toplumunun bizim kültürümüzden izler taşıması işte bu bağ sebebiyledir. Ama bu kültürel izlerden bahsederken Erzurum insanına dönme demek; ahmaklıktan başka bir şey değildir. Kaldı ki, Ermenilerin bu topraklar üzerinde akıttığı kanların izi ve acısı halen daha canlı durmaktadır. Kendine gazeteci diyen bir insan nasıl bu kadar düşüncesiz, nasıl bu kadar sorumsuz ve nasıl bu kadar ciddiyetsiz olabilir?” diye konuştu.

 

KALEMİNİN ŞİRAZESİ KAYMIŞ

Gökhan Kaya isimli şahsın yaptığı bu benzetimden dolayı Erzurum halkından özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Musa Çakır, “Yazarın kendisi ne istiyorsa olabilir, kendini istediği kavme ya da millete mensup görebilir, onlar gibi yaşayıp, onlar gibi inanabilir. Ama Erzurum insanına Ermeni dönmesi demeyi, kültürel etkileşimle ve benzerlikle izah edemez. Ortada bir tuhaflık varsa, o da bu sözde yazarın kaleminin şirazesinin kaymış olduğudur. Bilinmelidir ki, kendisin yaptığı bu benzetme hakarettir, Ermeni mezalimini iliklerine kadar yaşamış olan bu şehir insanına küfürdür. En kısa sürede özür dilemesini bekliyor ve kendisini bu tarz konularda çok daha dikkatli olmaya ve hassas davranmaya çağırıyoruz. İlaveten kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın da bilinmesini istiyoruz” dedi.