ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Temmuz 2023 10:59

Çakır’ın önerisine Güzel desteği 

Çakır’ın önerisine Güzel desteği 

Gazeteniz YENİGÜN’ün yazarlarından Mehmet Musa Çakır’ın “Yayla ve Hemşehri Turizmi” önerisini ERVAK Başkanı Erdal Güzel de gündemine aldı. Güzel, mevsim değişikliklerinden kaynaklanan sıcaklık artış ve düşüşlerinin dünyanın birçok bölgesinde dezavantaja dönüştüğünün altını çizerek, Erzurum için de bu durumun tam bir fırsat olduğunu ifade etti. Çakır’ın önerisine tam destek niteliğindeki paylaşımıyla Erzurum’un yaz aylarında turizm için eşsiz bir fırsat adresi olduğunu dile getiren Erdal Güzel, küresel ısınma ve beraberinde getirdiği iklim değişikliğinin her yıl fark edilir şekilde kendini hissettirdiğini ve bunun tehlikeleri de beraberinde getirdiğini kaydetti. 

O ADRES ERZURUM’DUR!
ERVAK Başkanı Güzel, “Erzurum’da yaşayanlar olarak bu değişikliğin getirdiği farklılıkları hissettiğimizi rahatlıkça söyleyebiliriz. Eski kışların hüküm sürmediği Erzurum’da, yiğitlerin bıyığını donduran o meşhur soğukları neredeyse göremiyoruz.
Metrelerce kar yağmıyor.Asfaltlar buz tabakalarıyla kaplanmıyor. İlkbahar ve sonbahar kavramları birbirine karışmış şekilde. Eskilerin yaptığı hesaplar dahi tutmaz oldu” diyerek, Evliya Çelebi örneği de verdi. 
Erdal Güzel, “Tatil yapacağım diye dünyanın parasını verip sıcaktan bunalan,dışarıya adım atamayan,klima başında günlerini geçiren insanların sosyal medyadaki şikayet dolu mesajlarını okurken “Yaz mevsiminde yaşanacak yer Erzurum’dur” demekteyiz” ifadelerini kullandı. 

ERDAL GÜZEL’DEN ÇAĞRI 
2 bin metrelik rakımı, serin yayla havası,doğal ve kültürel zenginlikleri ile Erzurum’un yaz ve kış turizmi açısından önemli imkanlara sahip olduğunu anlatan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “Turizm konusunda çok zengin potansiyellerimizin olmasına rağmen yerli ve yabacı turist ağırlamakta istediğimiz noktada değiliz. Bu konuda, tanıtım eksikliğimizin olduğu ve turizm bilincinin şehirde tam gelişmediği gibi olumsuzluklardan bahsedebiliriz. İnsanların bir parça gölge aradıkları,ufak bir esintiye hasret kaldıkları,nefes almakta zorlandıkları,geceleri yatamadıkları ortamdan, Erzurum’un doğal klimalı cazip coğrafyasını tercihleri turizm bilinciyle sağlanabilir.
Uzmanların, sıcaklıkların + 45 derecenin üzerine çıkacağını söyledikleri bu günlerde, ekonomik bir tatil yapmak düşüncesinde olanları, kadim bir kültürü yakından tanımak isteyenleri, Palandöken’in esintilerinden ferahlamak ve huzurlu bir ortamda bulunmayı arzu edenleri, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Anadolu’nun zirvesi Erzurum’a, Dadaşlar diyarına bekliyoruz” çağrısında bulundu.