Çalışma hayatı…

Hükümet çalışma hayatıyla ilgili olarak çok önemli adımlar attı, atmaya da devam ediyor. 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel konusu ve son olarak da emeklilikte yaşa takılanlar konusu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları doğrultusunda şunu anlıyoruz ki, EYT konusu da öyle ya da böyle toplumun tüm katmanları için çözüme dönüşmüş olarak karşımıza çıkacak.

Bu konu önemli bir konu; çünkü kulislerden sızan bilgiler, sanki de EYT’lilerin yeniden bir aş tahdidi altına gireceği sanrısını ortaya koyuyor. Yani bir sorunun çözümünde yeni bir sorun ortaya çıkarmak gibi bir yanlışa düşüleceğini doğrusu ben zannetmiyorum. Bu yüzden hükümetin bu düzenlemeyi de çok kapsayıcı bir biçimde ele alarak sonuçlandıracağına inanıyorum. 

Çünkü bu konuların ele alınıyor olduğu dönem, aynı zamanda seçim dönemi. Bu ay bittikten sonra siyasi partiler artık yavaş yavaş meydana inmeye başlayacak. Aralarında sürekli ihtilaflarla gündeme gelen altılı masa da adayını açıkladıktan sonra bütünüyle seçim maratonu başlamış olacak. Benim şahsi kanaatim, AK Parti’nin daha doğrusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl bombaları sona bıraktığı yönünde. Bunu yazın bir kenara ve bekleyin. Yeni yılda Erdoğan’ın seçmenin önünde açacağı yeni yollar ve müjde niteliğinde adımları olacak. Bekleyin ve görün!