Çalışma Meclisi milat olsun..!

Türkiye’de 5 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşecek. Hükümet, çalışma hayatının en eski sosyal müzakere kurumu olan ve beş yıl aradan sonra yeniden toplanacak Çalışma Meclisi'nde sendikalar başta olmak üzere sosyal tarafları dinleyecek. Ankara’da iki gün sürecek olan bu toplantıya, devletin başı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan katılacak. 
Toplantıda çalışanların sorunları tek tek masaya yatırılacak, sendikaların talep ve beklentileri, çalışma hayatındaki zorluklar ve aksaklıklar birer birer incelenecek. 
Bu toplantının ardından hazırlanacak olan yol haritası, belki de hükümetin önümüzdeki 5 yılına ışık tutacak. 
Zaten bu meclis en son 5 yıl önce toplanmıştı; dikkat ederseniz, çalışanlar arasındaki barış ve huzur ortamı da, son 3 yıl içerisinde bozuldu. Küresel ekonomik kriz, pandemi, enflasyon derken hayat pahalılığı yüzünden çalışanlar büyük sıkıtılarla karşı karşıya kaldı. Sorunlar çözülemedi, beklentiler karşılanamadı, memnuniyetsizlik düzeyi arttı. Nitekim 31 Mart seçim sonuçlarına etki eden faktörlerin başında özellikle emeklilerin küskünlüğü geldi. Umut ediyorum ki, bu toplantıyla birlikte çalışanlar ve emekliler için yeni bir dönem başlayacak. Bu toplantıda tespit edilecek sorunların bir an evvel çözülmesi için hükümet üzerine düşeni fazlasıyla yapacak. Eğri oturup doğru konuşalım; Erzurum şartlarında bile ev kiralarının 10 bin liranın üzerine çıktığı bir ortamda asgari ücretle geçinmek mümkün olmasa gerek. Hayat pahalılığı tavan yaptı, fiyatlar yerinde durmuyor, vatandaşın alım gücü sürekli düşüyor, paramız giderek diğer kaybediyor. Böyle bir ortamda çalışma barışından ve çalışanların huzurundan bahsetmek zaten mümkün olmaz. Bu yüzden Çalışma Meclisi’nin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah çalışanların sorunlarının çözüme kavuşturulmasında bu meclis bir milat olur ve Türkiye’de yeni bir dönem başlar.