ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Temmuz 2023 16:22

Çamkoru’da Olur buluşması

Çamkoru’da Olur buluşması

Erzurum Olurlular Pazar günü Ankara’da Çamkoru buluşması düzenleyecek. Olurlular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nce organize edilecek olan Çamkoru Yayla Şenliklerine, Erzurum’un Olur ilçesine bağlı köylerin Ankara’da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri de katılacak. Erzurum barlarından halat çekme ve çuval yarışlarına, ses ve saz ustalarından daha birçok eğlenceli aktivitenin bir arada bulunacağı Çamkoru Yayla Şenliği için hazırlıklar sürerken, Ankara’da yaşayan Erzurumlular ve özellikle de Olurlu gurbetçiler, bu şenlikte bir araya gelme fırsatı bulacak. Erzurumlu ses sanatçıları Selami Durmuş ve Beyzade Aslan’ın da sahne alacağı Olurlular Çamkoru Yayla Buluşması, 9 Temmuz Pazar günü Çamlıdere’de gerçekleştirilecek. 

ESAV ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR 
Ankara’daki hemşehri derneklerinin bir sık sık bir araya geliyor olmalarının altındaki en büyük faktör ise, merkezi yine Ankara’da bulunan ESAV olarak gösteriliyor. Veysel Karani Aksungur’un yöneticiliğini yaptığı ESAV, Ankara’da yaşayan Erzurumlular için çok özel bir buluşma noktasını teşkil ederken, benzer şenlikler ve festivaller de, yine Ankara’da yaşayan Dadaşların vazgeçilmez adresleri haline geliyor. 
Olurlular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Çamkoru buluşması da, işte bu şenliklerden birisi olma özelliğini taşıyor. 

ERZURUM GÜNLERİ YÜKLENİYOR 
Öte yandan ESAV’ın Ankara Erzurum Günleri geleneği bu yıl da bozulmayacak. Uzun yıllardır Ankara’da düzenlenen ve sadece pandemi sebebiyle iki yıl ara verilen Ankara Erzurum Günleri, sadece Ankara’da değil, İç Anadolu Bölgesi’nde yaşayan bütün Dadaşları bir araya getiriyor. 5 gün boyunca devam eden etkinlikler, Ankara’da Erzurum rüzgârları estirirken, bu yıl ki etkinliklerin içeriği ise daha şimdiden çok merak ediliyor.