Çevir kazı yanmasın! 

Deva Partisi Lideri Ali Babacan’ın İHA ve SİHA’larla ilgili yaptığı talihsiz açıklamayı hepiniz biliyorsunuz. Geniş kesimlerden tepki görünce geri adım atmaya çalışan Babacan, durumu kurtarabilmek için dedi ki; 
“Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz” 
Şimdi bu açıklama sizi tatmin etti mi, beni şahsen etmedi. Çünkü açıklamasında ne diyordu deva lideri?
Diyordu ki, bu proje hükümetin seçim propaganda aracı olarak kullanılıyor ve kutsallaştırılıyor, dokunulmaz hale getiriliyor, kusura bakmayın dokunacağız.
Ben üst üste birkaç kez okudum ilk açıklamasını acaba bende mi gözden kazırdım diye ama baktım ki yok. Dediği apaçık ortada, yani ortada saptırılan ya da çarpıtılan bir şey yok.  
Neyse, lapa olmadı olsun pilav demek olan açıklamasının devamına bakıyorum, diyor ki; "Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya kararlıyız" 
Güya bunu demek istiyormuş. İyide Babacan! Biz geri zekalı mıyız, saf mıyız, ahmak mıyız? Senin ne demek istediğin ortada ve çok açık… Herkese fırsat tanımaktan bahsediyorsun ama şunu merak ettim ben, savunma sanayi alanında proje üreten ve geliştiren başkaları vardı da eline ayağına kement mi atılmıştı ya da kim buna müsaade etmedi söyler misin? 
Söyleyemezsin çünkü böyle bir şey yok. Senin bu tavrına bizde ne derler bilir misin? 
Çevir kazı yanmasın. Ama bilmiyorsun ki, kaz çoktan küle döndü Babacan!