CHP’nin haline bakın!

Eski CHP aklıma geliyor da, en azından milli bir duruşları olurdu. Milli meselelerde hemen bir tavır geliştirir, siyasi hesaplar bir kenara bırakılır ve topyekün yükselen bir sese dönüşülürdü. 
Ama şu son 10 yıla bakıyorum; CHP’de gerçekten çok şey değişti. Atatürk’ün belirlediği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluşuna esas teşkil eden değerlerden o kadar çok uzaklaştı ki, CHP’yi artık CHP’liler bile tanıyamaz oldu. 
Şimdi CHP’nin geldiği noktayla ilgili eleştiride bulunurken, CHP’lileri de aynı doğrultuda değerlendirmem haksızlık olur. Çünkü şu anda rayından çıkmış oan CHP değil, tam tersine CHP’nin yönetimidir. Hatta partinin yönetim kademesinde bile gelinen noktayla ilgili olarak yakındığını biliyorum. 
Şimdi gelin birlikte bir muhasebe yapalım, CHP şu anda kiminle iş birliği içerisinde? 
PKK’nın siyasi aparatı olan DEM’le işbirliği içinde. Bunu neden yapıyor? İBB ve ABB seçimlerini kazanmak için yapıyor. 
Peki terör örgütünün amacı ne? Türkiye’yi bölmek, parçalamak; kısacası 100 yıl önceki Sevr’i hayata geçirmek. Irak’ın kuzeyinde bir kukla devlet kurdurtmak, sözde Kürdistan projesini hayata geçirmek, ama asıl maksat Büyük Ermenistan Projesine hayat vermek. Bu amaca kim alet ediliyor? Pek tabii ki Kürt kökenli vatandaşlarımız. Yoksa bunların Kürt ya da Kürtler diye bir derdi yok. Buna inanan zaten aptaldır. Çünkü Türkiye’de hiç kimsenin Kürt diye bir problem yok, en önemlisi de Kürtlerin bu ülkeyle bir alıp veremedikleri yok. 
Her neyse, şimdi bu CHP yerel seçimlere kent uzlaşısı adı altında DEM’le birlikte girecek. Yani ulusal güvenlik meselesi anlamına gelebilecek bir hamleyle terör örgütünün aparatı olan bir partiyle el ele vererek girecek. Bunu da seçmenin gözünün içine baka baka yapacak. Yani Atatürk hayata geri dönecek olsa, kalıbımı basarım bugünkü CHP’nin yönetimini paspas edip ayaklarının altına alır. Değil bunlara partisini yönettirmek, CHP’nin kapısının önünden geçmelerine bile izin vermez. Ama bunlar ne yapıyor, Atatürk üzerinden prim kasıp, Atatürkçüleri istismar edip, bu süreçte de CHP’yi tam bir emperyalist oyuncağı haline getiriyor. Benim çağrım CHP’lileredir. CHP’yi ekseninden kaydıran ve Atatürk’ün en büyük mücadeleyi verdiği emperyalistlere adeta oyuncak eden bu yönetimden bunun hesabı sorulmalıdır. CHP, bir an önce milli bir ana muhalefet partisine dönüştürülmelidir. Aksi halde CHP’nin de PKK’nın aparatı olan DEM’den hiçbir farkı kalmayacaktır. Bu durum milliyetçi ve muhafazakâr biris olarak benim  bile kanıma dokunuyorsa eğer, bilmiyorum ama gerçek CHP’lilerin başından aşağıya şu anda kaynar suların dökülüyor olması gerekir.