CHP’nin halleri…

Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamasıyla birlikte destek ve tebrik mesajları peş peşe gelmeye başlamış. 
En başta İBB Başkanı İmamoğlu paylaşmış tebrik mesajı ve CHP değişirse Türkiye değişir demiş. 
Sonra milletvekilleri girmiş sıraya peş peşe tebrik mesajı paylaşmış. Demokrasi adına güzel bir tablo ama CHP’de bu tablonun asılacağı bir duvar bulunur mu, işte orası bilinmez. 
Hadi parti içerisindeki dinamikler ne ise de, İBB Başkanı İmamoğlu’nun uğraştığı işlere bakın hele!
Sanki İstanbul’a BB Başkanı seçilen kendisi değil de, sağır sultanmış gibi… Belediye başkanı siyaset yapar, siyasetle gelir ve siyasetle gider ama siyasetin de bu kadar göbeğinde ve merkezinde olmaz ki ama!
İstanbul’u unutmuş, bir kenara itivermiş, CHP’deki koltuk savaşlarının parçası olmuş resmen. Mansur Yavaş da BB Başkanı; fakat o İmamoğlu gibi sivrilmiyor da, sıyrılmıyor da. Şunu çok net ifade edebilirim ki, Cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş aday gösterilseydi, en az Kılıçdaroğlu kadar oyu rahatlıkla alırdı. Üstünü de varın siz hesap edin artık. 
Ve yine bana sorarsanız; siyaseten Mansur Yavaş, İmamoğlu’ndan daha tumturaklı, daha oturaklı. 
Tabi orası öyle de, bu bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçim kazanabilecekleri anlamına gelmiyor. 
Gelelim işin en janjanlı kısmına. 
2019’dan bu yana kadar asıl kaybeden İstanbul oldu. Yani İmamoğlu belediye başkanlığından çok işin şovunu yaptı. Kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muadili yerine koydu; tabi bunda medyanın ve özellikle de Cumhur İttifakı seçmenlerinin büyük rolü oldu. 
İmamoğlu ile ilgili eleştiriler yaparlarken, farkında olmadan onu Erdoğan’ın rakibiymiş yerine koydular.  Halbuki kırk tane İmamoğlu bir araya gelse, bir tane Erdoğan etmezdi. Bununla ilgili çok yazı yazmışımdır, İmamoğlu’nu bu kadar cilalamanın anlamı yok, adam kendini Erdoğan’la aynı kefeye koyuyor diye.
Her neyse, bu saatten sonra CHP’de olup bitecek olan birlikte seyredeceğiz ama ben en çok da İstanbul adına sevinmek istiyorum. 
Yazık, koskoca 5 yılı heba olup gitti.