ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Ağustos 2022 11:50

CHP’nin işi yalan-dolan

CHP’nin işi yalan-dolan
Erzurum’daki barajların yarım ve sulama yatırımlarının ise yetersiz kaldığını ileri süren CHP’lileri Devlet Su İşleri (DSİ) rakamları da yalanladı.

Erzurum’daki barajların yarım ve sulama yatırımlarının ise yetersiz kaldığını ileri süren CHP’lileri Devlet Su İşleri (DSİ) rakamları da yalanladı. Devlet Su İşleri’nden yapılan açıklamada, Erzurum’a son 19 yılda 7 baraj, 13 gölet ve 20 adet sulama tesisinin tamamlandığı ve 386 bin 820 dekar tarım arazisinin sulamaya açıldığı bildirildi. Devletin resmi rakamlarıyla bir kez daha yalanlanan CHP lideri ve CHP milletvekillerinin kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve algı oluşturmak istedikleri anlaşılmış oldu. Dadaşlar, geçtiğimiz hafta Erzurum’a heyetle gelen CHP’lilerin şehirle ilgili olarak birbirinden yanlış paylaşımlarda bulunduklarını hatırlatarak, “CHP’liler Erzurum’da sulama yatırımları, baraj ve göletler üzerinden de algı operasyonlarına kalkışmış ve hükümeti suçlamaya kalkmışlardı. Ama rakamlar gösteriyor ki; CHP yalan siyaseti yapmaya devam ediyor” diye konuştular.

 

CHP’NİN ALGI MALZEMESİ

Erzurum’a Devlet Su İşleri tarafından 19 yılda kazandırılan 7 baraj, 13 gölet ve 20 adet sulama tesisinin, Büyükşehir Belediyesi’nin gölet yatırımlarıyla da taçlandığını vurgulayan Dadaşlar, “Erzurum’da tarım ve hayvancılık çok önemli bir potansiyel barındırıyor. Hem DSİ ve hem de Büyükşehir Belediyesi’nin gölet yatırımları sayesinde Erzurum tarihinde hiç görmediği sulama yatırımlarına kavuştu. Buna rağmen CHP’li milletvekilleri iki de bir bu konuyu gündeme getirip, hükümetin sulama konusunda Erzurum’u ihmal ettiğini öne sürüyorlar. Onlara tavsiyemiz, Erzurum’la ilgili ve özellikle de sulama yatırımlarıyla ilgili olarak algı operasyonu yapacakları zaman önce rakamlara baksın, sonra konuşsunlar. Çünkü yaptıkları her açıklama, yatsıyı bile beklemeden sönüyor” dediler.