CHP şaşırtmıyor!

Pazarlık yapmak CHP’nin mayasında olsa gerek ki, Özgür Özel Numan Kurtulmuş’un Meclis Başkanlığı adaylığı için şart getirmiş ve demiş ki, hele iki yıllık ilk dönemde nasıl meclis Başkanlığı yapacağını görelim, ondan sonraki dönemde belki aday çıkarmayız. 
Şartı da şuymuş; Numan Kurtulmuş’un tarafsız olup olmayacağını görmeleri gerekiyormuş. 
Ben şahsen CHP’nin bu tavrına hiç şaşırmadım çünkü bunların uzlaşma diye bir kaygıları yok, bunların kolaylaştırma diye bir dertleri yok. İşte bu yüzden de millette bunların karşılıkları yok. Yani bunların gerçek niyetleri millet için siyaset yapmak olsa; Numan Kurtulmuş’un kendilerine gerçekleştirdiği ziyaretin zaten nezaketen olduğunu anlardılar. Ama yok, sözde muhalefet edecekler ya, fincanlarını tereğe düzmeye başladılar. 
Zannediyorlar ki, onların desteği olmasa Numan Kurtulmuş Meclis Başkanı seçilemeyecek. 
Hayır yani siz Kemal Kılıçdaroğlu’nu bile aday gösterdiğiniz halde karşılık göremediniz, CHP’den Meclis Başkanı adayı çıkartarak mı seçim kazanabileceksiniz?
Şimdi onlar bu hamle için diyecekler ki tamamen stratejik. Ben de tam bunu diyorum işte, stratejik hatalar yapa yapa CHP’yi kendinize yeterince benzettiniz zaten. Şimdi de yeni bir fiyaskoya TBMM Başkanlık seçimlerinde mi imza atacaksınız? 
Peki bir şey daha sorayım; Meclis Başkanlığı seçimini de kaybederseniz, ki kaybedeceksiniz, o zaman kimleri istifa ettireceksiniz? İl başkanlarınızı mı yoksa? Ona da şaşırmam çünkü siz CHP’siniz, sizden onu da bekleriz.