ÖZEL HABER Haber Girişi : 06 Haziran 2024 12:15

ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE!

ÇİLE  BÜLBÜLÜM  ÇİLE!

Yurt dışı destinasyonlara yönelik indirim kampanyalarıyla dikkatleri üzerine çekmeye çalışan Ajet havayolu firması, rötarlı uçaklarıyla da Erzurum’u canından bezdirdi. Uçuşlarda adeta alışkanlık haline getirilen rötarlar yüzünden patlama noktasına gelen yolcular, Erzurum’un böyle bir muameleyi hak etmediğini düşünüyor. Şehrin, havayolu ulaşımı konusunda tam bir çile merkezine dönüştüğünü vurgulayan Dadaşlar, “Bilet fiyatları burada uçaktan önce uçuşa geçiyor. Sefer sayısı yetersiz, havayolu ile seyahat etmek neredeyse imkansız hale geldi. Bunca sıkıntı yetmez gibi, Ajet isimli firmanın rötarlı uçuşları yüzünden canımızdan bezdik” dediler. 

5 YILDIR AYNI YARA 
Erzurum’da son 5 yılın kanayan yarası haline gelen havayolu ulaşımının en sonunda kangrene dönüştüğünü ve şehir siyasetinin bu sorunu çözme konusunda yetersiz kaldığını dile getiren vatandaşlar, “5 yıldır aynı türküyü söylüyoruz, 5 yıldır Erzurum’da hava ulaşımı adına çiledir ki çekiyoruz. Uçak biletlerinin yüksek oluşu bir yandan, sefer sayılarının azalması bir yandan, bunlar yetmez gibi şimdi de rötarlı uçuşlar yüzünden çile dolduruyoruz. Neredeyse her uçuşta aşağı-yukarı 3-4 saat rötar yiyoruz. Bu memleket bu kadar mı sahipsiz?” diye sordular. 

BU AYIP YETER! 
Erzurum’un yanı başındaki Erzincan’da dahi bu tür sorunların yaşanmadığını söyleyen vatandaşlar, “Bu şehirden insanlar uçağa binmek için Erzincan’a gitmek zorunda kalıyorlarsa, bu ayıp bu şehrin siyasetine yeter de, artar bile. Fiyatlar almış başını yürümüş, havayolu ulaşımı Erzurumlu yolcular için imkansız hale gelmiş, üstüne üstlük bir de rötar çilesi başlamış. Bu şehrin çektiği sıkıntılardan siyasetçilerimiz hiç mi rahatsız olmuyorlar? Bu sorunları kendilerine hiç mi mesele etmiyorlar, anlamış değiliz” şeklinde konuştular.