Çirkin işbirliği iddiası 

Siyaset kulislerinde bomba üstüne bomba patlıyor. Şimdiki son kulis bilgisi ise, HDP’nin kapatılması durumunda bu partinin adaylarının seçime Ali Babacan’ın partisinden gireceği yönünde. Bu mümkün olur mu olmaz mı onu göreceğiz mutlaka ama şunu da ifade etmeliyim ki, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. 
Geçtiğimiz günlerde yaptığı İHA ve SİHA çıkışının yanında İmamoğlu’nun mitinginde Selahattin Demirtaş için özgürlük isteyen Babacan’ın böyle bir alternatife sırtını dönmeyeceği düşünülüyor. 
Ama tabi önemli olan altılı masanın ortaklarından olan Babacan’ın HDP’ye atacağı iddia edilen bu can simidinin ittifaka nasıl tesir edeceğidir. Yani milliyetçi geçinen İYİ Parti’nin böyle bir işbirliğine sıcak bakması ne derece mümkün olabilir? Göz mü yumarlar tepki mi koyarlar, açıkçası net değil. Çünkü Meral Akşener de bu doğrultuda bir duruş göremiyorum. 
Sonra terörün Allah belasını versin diyen Kılıçdaroğlu bundan ne kadar samimi ve HDP işbirliğine ne kadar mesafeli, süreç onu da göstermiş olacak. Hepimiz biliyoruz ki, bu iddialar konuşulurken ve belki de gerçekleşmesi muhtemelken, kamuoyu bu olup biteni bir kenara kesinlikle kaydedecek ve tavrını 14 Mayıs’taki seçimlerde sergileyecek. 
Ama bilinmeli ki, kamuoyu bu tarz bir tutum ve yaklaşımı kesinlikle içine atmaz. Gerekeni yapar ve PKK terörüne arka bahçe olmuş bir partiyle işbirliği yapanlardan bunun hesabını hem de çok ağır bir biçimde sorar. Demedi demeyin!