Çok geç olabilir..!

 

Madem birkaç gündür AK Parti’deki seçim sonrası değişim mesajlarını yazıyorum, dün kulislere düşen bilgileri de aktarayım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK toplantısında verdiği işaret, yılsonunda yapılması planlanan büyük kongrede geniş kapsamlı bir değişime gidileceği yönünde olmuş. 
Peşinen söyleyeyim, bu işin yılsonuna bırakılması büyük hata olur; çünkü seçimlerde sandığa gitmeyen seçmen, vermek istediği mesajın sıcağı sıcağına alınmış ve gerekenin de peşinen yapılmış olmasını istiyor. Yani AK Parti içerisindeki kibir dolu siyaset aktörlerinin yılsonuna kalmadan temizlenmesi, AK Parti’nin 2002 ruhun örseleyen kadrolara bir an önce el çektirilmesi bekleniyor. Bunun için yılsonuna kadar beklenmesini de yapılacak büyük bir hata olarak görüyor. 
Bunu şunun için söylüyorum; yılsonunda yapılacak olan değişiklik, seçmen için artık ir anlam ifade etmez hale gelir, çünkü bahsini ettiğim o siyaset aktörleri yılsonuna kadar partinin çatısı altında kalmaya devam edecek. Bu da seçmen üzerinde “yapanın yanına kâr kalıyor” algısını güçlendirecek, seçmen AK Parti’den umudunu bu kez tamamen kesecek. 
O yüzden benim AK Parti genel merkezine çağrım; demirin tavında dövülmesi ve seçim sonuçlarının böyle şekillenmesinde payı bulunan kibir abidesi AKP’lilerin bu çatı altından süpürülmesi yönündedir. Olması gereken de zaten budur.