ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Ocak 2024 09:10

DADAŞ’IN İŞİ ZOR!

DADAŞ’IN İŞİ ZOR!
Kış mevsimi ilerledikçe doğalgaz faturalarının ateşi de yükselmeye başladı.

Kış mevsimi ilerledikçe doğalgaz faturalarının ateşi de yükselmeye başladı. Yaklaşık 2 bin liradan başlayan fatura tutarları, bütçelerde şimdiden kocaman delikler açarken, hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla birlikte tüketim oranları da yükseliş kaydedecek. Erzurumlu vatandaşlar, Aralık ayındaki tüketimin havalar sıcak olmasına rağmen bile genellikle bin 500 ile 2 bin lira arasında değiştiğini belirterek, “Havalar henüz daha tam soğumadı. Buna rağmen 2 bin lirayı bulan faturalar var. Ocak ve Şubat ayı tüketimleri ise henüz belli değil” dediler. 

UÇURUM KADAR FARK
Yeni yılla birlikte doğalgaza zam yapılacağı endişesini de taşıyan Erzurumlu vatandaşlar, “Geçtiğimiz yılın aynı döneminde kesilen faturalarla bugünün arasında yüzde 100’ü aşan farklar var. Bu da demek oluyor ki, Ocak ve Şubat aylarında gelecek doğalgaz faturası 3-4 bin liradan aşağı olmayacak. Bu şartlarda Erzurum’da ısınma giderleri yine rekor kıracak” diye konuştular. 

İNDİRİM TARİFESİ ŞART 
Erzurum ve bölgedeki iklim şartlarının doğalgaz ücret tarifesi belirlenirken dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dadaşlar, “Bu aylarda İzmir’de ve İstanbul’da tüketilen doğalgazla Erzurum ve bu bölgenin diğer illerinde tüketilen doğalgaz miktarı aynı değil ama aynı parayı ödüyoruz. Bizim burada bir ayda ısınabilmek için kullandığımız doğalgazı İzmir’de bir hane üç ayda bile tüketemiyor. Bu farkın dikkate alınması ve bu bölge için indirimli doğalgaz tarifesine geçilmelidir” şeklinde konuştular.