ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Mart 2023 11:06

Dadaş’ın seçim beklentisi 

Dadaş’ın seçim beklentisi 

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından istifa süreci de başladı. Milletvekilliği için aday adayı olacak kamu görevlilerinin 16 Mart Perşembe günü mesai saati bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyor. Seçim için başlayan süreçle birlikte gözler şimdi de adı siyaset için geçen kamu görevlilerine çevrildi. Erzurum’da da kamu görevini sürdüren bazı isimlerin Perşembe gününe kadar istifa edip, aday adaylığı başvurusunda bulunmaları bekleniyor. AK Parti’den aday adaylığını düşünen isimlerin başında geldiği öne sürülen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da istifa etmesi beklenirken, mevcut listenin nasıl şekilleneceği ise henüz bilinmiyor. 

AK PARTİ’DE İLK 4 ÇOK ÖNEMLİ! 
Erzurumlu seçmenler, 2023 seçimlerinin yeni bir dönemin başlangıcı olmasını arzuladıklarını belirterek, “Senelerdir listelerde ve mecliste aynı isimleri görüyoruz, artık yeter! AK Parti’nin öyle bir liste hazırlaması gerekiyor ki, seçmenler olarak heyecan duyalım! Mevcutların içerisinde bir ya da iki isim dışında hiçbirini yeniden görmek istemiyoruz. Cumhur İttifakı eğer ortak bir liste hazırlayacaksa da, seçmen olarak bizim sesimize kulak vermeli siyasi arenada görmeyi arzu ettiğimiz isimleri tercih etmelidir. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz; bu seçimler artık çantada keklik seçimleri değildir” dediler. 

SİYASETTEN BİLE UZAK DURSUNLAR! 
Daha önce 6 milletvekili olan AK Parti’nin vekil sayısının son seçimle birlikte 4’e kadar gerilediğini hatırlatan Dadaşlar, “Bu seçimde bu sayıyı muhafaza edebilmek bile büyük bir başarı olacağından, ilk 4 ismin kesinlikle seçmende pozitif kanaat uyandıracak isimler olması gerekmektedir. Buna dikkat edilirse, seçmenin bakış açısı büyük ölçüde değişir. Adı spekülasyonlara karışan, çeşitli iddialarla gündeme gelenler, sadece listeden değil, mümkünse siyasetten de uzak durmalılar!” diye konuştular.