ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Temmuz 2022 12:04

Dadaş’ın sırtı ısınacak

Dadaş’ın sırtı ısınacak
Erzurum’da hava sıcaklıkları Temmuz ayıyla birlikte yeniden yükselişe geçmeye başladı.

Erzurum’da hava sıcaklıkları Temmuz ayıyla birlikte yeniden yükselişe geçmeye başladı. Sadece bugün gök gürültülü sağanak yağmurun beklendiği Erzurum, yarından itibaren güneşli günlere “merhaba” diyecek. En yüksek hava sıcaklığının 26 derece olarak kaydedileceği Erzurum’da, gece sıcaklıkları ise 6-9 arasında değişiklik gösterecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin sonuçlarını açıkladı. Meteorolojik verilere göre; Erzurum’da önümüzdeki 5 gün boyunca hava az bulutlu ve açık olacak. Sağanak yağışların yavaş yavaş geride kalmaya başladığı Erzurum’da, sadece bugün gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, yarından itibaren yağışlar Erzurum’a veda ederken, sıcaklıklar ise hissedilir düzeyde artış gösterecek.

 

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteorolojik verilere göre; Erzurum’da termometreler bugün gündüz 25 dereceyi gösterecek, ancak akşam saatlerine doğru yağmur görülecek. Gece sıcaklığının 11 derece olacağı ilde, Pazar günü ise gündüz hava sıcaklığı 24, gece sıcaklığı 6 derece, Pazartesi günü gündüz hava sıcaklığı 25, gece sıcaklığı 6 derece olacak. Salı günü sıcaklığın 25 derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, gece sıcaklığının 7 derece olacağı açıklanırken, Çarşamba günü ise sıcaklıklarda yükseliş başlayacak. Çarşamba günü gece sıcaklığının 9 derece olacağı Erzurum’da, gündüz sıcaklığı ise 26 derece olarak ölçülecek.

 

BAYRAMDA GÜNEŞLİ GÜNLER

Meteoroloji uzmanları, Erzurum’un son yılların en yağışlı sezonunu geçirdiğini belirterek, “Önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar yağış beklemiyoruz. Muhtemelen bayram tatilinde de hava güneşli olacak. Kaldı ki, önümüzdeki günlerde yağış olsa bile etkili olmasını beklemiyoruz. Yağışlar, mevsim normallerinde yaz yağmurları olarak görülecek” dediler.