ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Temmuz 2023 09:31

Dadaş sıcağa kavuşacak

Dadaş sıcağa kavuşacak

 

Erzurum’da meteoroloji tahminleri tutarsa, bugünden sonra bol güneşli günler başlıyor. Hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkmasının beklendiği Erzurum’da, en düşük hava sıcaklığı ise, 28 derece olacak. 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı. Meteoroloji tahminlerine göre; uzun bir zamandır yağışlı havaların etkisinde kalan Erzurum, yaz mevsiminin bu haftaki son yağışlı gününü bugün geçirecek. Hava sıcaklığının gece 12, gündüz ise 28 derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, Çarşamba gününden itibaren bol güneşli günler başlayacak. Termometrelerin Cuma gününe kadar 28, 29 ve 31 dereceleri göstereceği Erzurum’da, Cuma günü sıcaklıklarda 2 derecelik bir düşüş yaşanacak. 

CUMARTESİ YAĞIŞ VAR 
Hava sıcaklığı bugün 28, yarın 29, Perşembe günü ise 31 derece olacak. Gece hava sıcaklıklarının da eşzamanlı olarak artış kaydedeceği Erzurum’da, termometreler yarın 11, Perşembe günü 13, Cuma günü de 14 dereceyi gösterecek. Erzurum’da Cumartesi günü ise hava yine yağışlı olacak. Dadaşlar diyarında Cumartesi günü hava gök gürültülü sağanak yağışlı ve hava sıcaklığı ise 27 derece olacak. Gece en düşük sıcaklık ise Cumartesi günü 15 derece olarak ölçülecek. 

TEMMUZ’DA YAĞIŞ BEKLENMİYOR 
Meteoroloji uzmanları, Erzurum’un zamandan beri yağışların etkisi altında olduğunu anımsatarak, “Temmuz ayında çok fazla yağış beklemiyoruz. Yağışlar zaten mevsim normallerinin üzerine çıktı. Bu ay içerisinde sıcaklıkların kademeli olarak yükselişe geçmesi muhtemel. Ancak gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki fark yine dikat çekici olacak” dediler.