ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Mayıs 2022 11:40

Dadaşlar Erkal’ı unutmadı 

Dadaşlar Erkal’ı unutmadı 

Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal, vefatının 5’inci yılında da unutulmadı. Dün gün boyunca sosyal medyada gündeme olan İbrahim Erkal için adeta seferberlik ilan edilirken, merhum sanatçının şarkıları da dillerden düşmedi. Erzurumlu sosyal medya kullanıcılarının Twitter’de TT haline getirdiği İbrahim Erkal için binlerce yorum paylaşılırken, kimi kullanıcılar eserlerini, kimi kullanıcılar şiirlerini ve kimi kullanıcılarda sanatçıyla birlikte çekildikleri fotoğrafları paylaştı. Fantezi müziğin adeta sembol ismi haline gelen İbrahim Erkal’ı, milletvekillerinden belediye başkanlarına, Erzurumspor kulübünden sivil toplum örgütü ve siyasi partilere varıncaya kadar birçok kurum da unutmadı. Resmi sosyal medya hesaplarında bile ölüm yıl dönümü unutulmayan Erzurumlu sanatçı için Palandöken Belediyesi de özel bir konser organize etti. Dün akşam gerçekleştirilen konserde sanatçının eserleri Erzurum’un tanınmış isimleri tarafından seslendirildi. 

 

TUTKU İLE BİR TUTKUYA DÖNÜŞTÜ 

İbrahim Erkal, kendisini popüler bir isim haline getiren Tutku adlı albümüne kadar birçok kaset çıkardı. Türkiye’nin sevilen ses sanatçıları ve bestekarlarından olan Erkal, sadece müzik dünyasının değil, Palandöken’in de gözdesi oldu. Erzurum’un ve Palandöken’in tanıtımına büyük katkılar sunan merhum sanatçı, Erzurumspor için de hep özel bir isim olarak anıldı. Kulübe katkıları ve mavi beyazlı renklere beslediği sevdasıyla gönüllerde taht kuran İbrahim Erkal, 5 yıl önce geçirdiği bir beyin kanamasıyla tüm sevenlerini üzmüş ve hayatını kaybetmişti. 

 

İBRAHİM ERKAL NE ZAMAN VE NEDEN ÖLDÜ?

Erkal, 12 Nisan 2017 tarihinde evinin otoparkında tansiyonunun düşmesi sonucunda dengesini kaybetti ve yere kafasını vurarak beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan Erkal, yoğun bakıma alındı. 9 Mayıs'ta beyin ölümünün gerçekleştiği, yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayatî fonksiyonlarının devam ettirildiği bildirildi. 11 Mayıs 2017'de tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 50 yaşında hayatını kaybetti. 13 Mayıs 2017'de Marmara İlahiyat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.